снимка БулфотоОт днес Перник спира да получава вода от водопровода

...
снимка БулфотоОт днес Перник спира да получава вода от водопровода
Коментари Харесай

София спира да дава вода на Перник

снимка Булфото

От през днешния ден Перник стопира да получава вода от водопровода от София, който краткотрайно захранваше миньорския град поради изпразнения язовир " Студена ". Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров, представен от БГНЕС.

По негови думи градът към този момент се зарежда напълно от язовир " Студена ", където сега има над 20 млн. кубика вода.

Владимиров уточни, че това към този момент е допустимо с помощта на построеното ново трасе на Клон 2, който минава около " Стомана-Перник ". Именно там имало най-вече загуби на водни количества.

Припомняме, реконструкцията на водопроводната мрежа в Перник започна в края на март от кв. " Църква ".

На 17 март стана ясно, че водопроводът от Мало Бучино до Перник е подготвен.

От предходната година област Перник е в рецесия, след като бедствено положение бе оповестено на 21 декември, откакто воден режим бе обявен в цяла Пернишка област на 18 ноември.

Решението за построяването на водопровода, за да се вземе вода от " Белмекен "  и да се докара до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото допустимо, което да подкрепи Перник и кризата с размера на язовир " Студена ". То беше признато и с гласуване от Столичния общински съвет, с което се даде позволение за включване към ВиК мрежата на София.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР