Снимка БулфотоОстър спор в парламента след смъртта на 6-годишно дете.

...
Снимка БулфотоОстър спор в парламента след смъртта на 6-годишно дете.
Коментари Харесай

Остър спор в парламента след смъртта на 6-годишно дете

Снимка Булфото

Остър спор в Народното събрание след гибелта на 6-годишно дете. Депутати от опозицията желаеха чуване на шефа на Здравната каса и Агенцията по медицински контрол поради случая на Мария, която умря от левкемия, а при лекуването й имаше спор за пари. От ГЕРБ опонираха, че такова чуване към този момент е изтънчено, само че в Здравната комисия. Мнозинството в Народното събрание моли към депутатите от опозицията да не се заиграват с тази покруса, заяви Нова тв.

Това, което разгневи социалистите, е фактура за 14 000 лв., дадена на околните на Мария, тъй като медикаментите, които са били предписвани на детето, не са били покривани от НЗОК. Майката на Мими е подала документи още през април медикаментите да бъдат поети от Касата, а до нощес решение по проблема нямаше.  

„ За мен това не е единствено неуместно, само че и чудовищно. Първо молим с едноминутно безмълвие да почетем това дете и да помоля ръководителя на съвещанието, шефът на НЗОК и на медицински контрол да дадат пояснение за този случай ”, съобщи проф. Георги Михайлов, Българска социалистическа партия.

„ Искам да подчертая, че за жалост се случва гибел, има неличими заболявания и ние никога не би трябвало да използваме това политически, тук от тази естрада. Ако има в действителност административни нарушавания, те би трябвало да се преглеждат по нужния ред ”, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Изслушване на шефа на Здравната каса и Агенцията по медицински контрол следва през идващите дни. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР