Снимка: БулфотоОще днес постепенно вятърът ще отслабне. По последни измервания

...
Снимка: БулфотоОще днес постепенно вятърът ще отслабне. По последни измервания
Коментари Харесай

Синоптиците очакват първият сняг да падне в петък

Снимка: Булфото

Още през днешния ден постепе нно вятърът ще отслабне. По последни измервания даже и в Сливен, където беше най-силен, междинната скорост все още е по-ниска, заяви синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките Красимир Стоев по Нова телевизия.

" Днес ще има сдържан северозападен вятър. В Източна България ще има превалявания, само че те ще са незначителни. Над цялата страна ще се откри най-вече слънчево време ", сподели синоптикът, написа Канал 3.бг. 

" Ще навлезе второстепенен леден атмосферен фронт от северозапад и север. Понижението на температурите ще продължи, само че не се чакат превалявания. Все отново се чака на следващия ден сутринта температурите да се намалят още. В четвъртък заран може да чакаме първите есенни слани ", добави Стоев.  " В Драгоман тази заран температурата е към 5 градуса, в идващите дни ще е към нулата ", сподели още той. 

" Поне към този момент, с построяването на този антициклон, не се чакат превалявания в страната до петък. В петък ще има още едно навлизане на леден въздух. Ако през почивните дни влезе задоволително мраз в страната, може да чакаме сняг и по високите върхове на планините ", приключи Стоев.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР