Снимка: БулфотоОсем години след атентата на летище Сарафово делото е

...
Снимка: БулфотоОсем години след атентата на летище Сарафово делото е
Коментари Харесай

Прокурор по делото „Сарафово“: Осъдителна присъда ще има

Снимка: Булфото

Осем години след атентата на летище „ Сарафово ” делото е към своя край. Присъдата би трябвало да стане ясна в понеделник, сподели представителят на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет Калина Чапкънова по NOVA.

Тя предвижда, че неоправдателна присъда ще има, написа обстоятелства.бг.

„ С оглед тежестта на обвиняванията, мисля, че най-справедливото наказване е това, което предложи прокуратурата, а точно пожизнен затвор без право на подмяна. Дали присъдата ще бъде протестирана или обжалвана, такава опция има, защото присъдата е първоинстанционна. В случай, че съдът одобри, че лицата за направили действието, за което са упрекнати, и постанови неоправдателна присъда, само че не схване тезата на прокуратурата за наказванията, за прокуратурата е на разположение опция да стачкува. Аз чух изказване от страна на бранителите на двамата подсъдими, което ме кара да мисля, че тя ще бъде обжалвана.

Калина Чапкънова беше наблюдаващ прокурор по делото за атентата в Сарафово до внасянето на обвинителния акт в съда и началото на досъдебната фаза на процеса.

„ Към момента, в който беше импортиран обвинителния акт, тези доказателства бяха задоволителни да бъде обоснована обвинителната теза и да бъде предпазена от съда. Лично проследявам делото в медиите и посредством връзка с сътрудници. Смятам, че тезата по никакъв метод не е разколебана ”, съобщи тя.

Чапкънова разяснява и общото заседание на Прокуратурата, мотивът му е избор на член на Висш съдебен съвет от прокурорската гилдия. Тя разкри, че следват две поредни събрания.

„ Кандидатът е един единствен, само че процедурата е демократична. Всеки сътрудник може да предложи собствен сътрудник, при положение, че е на разположение единодушие от лицето. Мисля, че не трябва да подценяваме, че актуалният Висш правосъден съвет към този момент е изчерпал три от петгодишния си мандат. Лицето, което ще бъде определено, няма по какъв начин да разгърне цяла нова идея ”, изясни тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР