Снимка БулфотоОрганизации, наричащи себе си зелени, яхнаха трагедията на едно

...
Снимка БулфотоОрганизации, наричащи себе си зелени, яхнаха трагедията на едно
Коментари Харесай

Собственици на имоти в Морската градина във Варна: Плътно сме зад кмета Портних, който въведе сегашното работещо статукво

Снимка Булфото

Организации, наричащи себе си зелени, яхнаха нещастието на едно семейство, преследвайки своите имагинерни и неразбираеми ползи. Това съобщи пред " Дарик " ръководителят на сдружението на притежатели на парцели в местността Салтанат Кирил Киров във връзка прегазеното дете на паркинг в Морската градина.

Според него, няма да се стигне до въвеждането на цялостна възбрана за придвижването на коли в парка, макар че сходно решение беше взето от Комисията по сигурност на придвижването към Община Варна. 

" Най-искрени съболезнования към фамилията на трагично починалото дете. Този случай се случва на легализиран паркинг и би могъл да се случи на всеки един паркинг. Какво вършим в тази ситуация – затваряме всеки паркинг, на който има случай? До този паркинг се стига не по алеи, а по улици от четвърти клас. Има влезнали в действие три решения на Върховния съд, които са дефинитивни и не подлежат на обжалване ". 

Сегашният режим на придвижване в местността Салтанат би трябвало да се резервира, счита Кирил Киров. Той и други представители на сдружението ще имат среща в общинската администрация на 5 юли. 

" Всички членове на сдружението изрично поддържаме дейностите на общинската администрация и на кмета Иван Портних, които вкараха настоящето работещо статукво.

През тези четири години доста внезапно понижиха инцидентно движещите се коли и паркиращите в зелени площи. Общинска полиция си прави прецизно своите отговорности и насочва към общинския паркинг до " Пикадили парк " всеки, който няма никаква работа в Салтанат. 

Свободен достъп до местността, която стартира след Шокъровия канал и в която 80 % от парцелите са частни, имат всички живущи и клиентите на заведенията и спортните площадки, пред които има узаконени паркинги ". 

По думите на Киров, в сдружението членуват към 300 притежатели на парцели, които имат не повече от 50 автомобила.

" Убеден съм, че ние сме най-внимателните водачи в Салтанат, тъй като сме се заели пред кмета и общинската администрация, че ще оказваме помощ за спазването на публичния ред ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР