Снимка: БулфотоОписът на щетите в Бургаско след проливните дъждове ще

...
Снимка: БулфотоОписът на щетите в Бургаско след проливните дъждове ще
Коментари Харесай

Министър Нанков обяви, че щетите в Бургаско ще бъдат описани до края на седмицата

Снимка: Булфото

Описът на вредите в Бургаско след проливните дъждове ще завърши в границите на тази седмица. Това разяснява пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, оповестява Фокус.

„ Специално в село Равнец в едно от деретата и в реката укрепват. Днес на Министерски съвет мина 1 млн. лева за аварийно-възстановителните работи, които би трябвало да бъдат осъществени. Прави се списък, комисиите минават, разказват и по уличната инфраструктура. Само по републиканските пътища към 4,3 млн. лева по първични данни вреди. На кметовете им трябваше и техника, и материали. Прави се списък на вредите. Има си нормативи, по които се отпуска помощта. Общините към този момент отпуснаха еднократната помощ “, разяснява Нанков, написа ПИК.

По думите му и общинските язовири, и държавните, и частните са в указател и всеки притежател е задължен да си дава отговор за собствеността.

„ Има надзорен орган. ДАМТН управлява, дава наставления, който не ги съблюдава, си дава отговор пред способените органи. Предполагам, че в границите на тази седмица ще завърши разказа на вредите. Областният шеф е основал добра организация, двамата кметове на Бургас и Камено спомагат и още тази седмица ще са подготвени. От първия ден стартира описът “, добави Нанков. Той посочи, че с изключение на с превъзмогване на вредите, от първия ден е почнал списък парцел по парцел, респективно и инфраструктура - и ВиК, и ел. преносна мрежа, пътна, екологична. „ Станцията в Езерово към този момент действа, в спешен режим, само че на втория ден я пуснахме, няма да допуснем екологична злополука “, акцентира той.

Транспортният министър Ивайло Московски добави, че са изпратили 4500 траверси през нощта, когато е имало проблем. „ От Синдел и от Айтос цяла нощ сме дежурили. Кранова машинизация също изпратихме от железницата. Нямаме съществени вреди по железницата, само че все пак сме съдействали с машинизация и материали, каквито са нужни, с цел да се извършат другите действия “, сподели още Ивайло Московски.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР