Снимка: БулфотоОкръжният съд в Кърджали насрочи делото за катастрофата с

...
Снимка: БулфотоОкръжният съд в Кърджали насрочи делото за катастрофата с
Коментари Харесай

Делото срещу Местан стартира на 15 септември

Снимка: Булфото

Окръжният съд в Кърджали насрочи делото за злополуката с водача на ДОСТ Лютви Местан, при която почина 6-месечно бебе. Разпоредителното съвещание по делото ще стартира в 10 часа на 15 септември, написа „ 24 часа “.

Срещу политика е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност при пътно произшествие. Пред съда ще се изправи и бащата на починалото бебе Юсеин Ахмед.
Според обвинителния акт Местан е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и правилника, като не се съобразил с пътен знак „ Стоп “ и с идващия по пътя с преимущество към кръстовището лек автомобил БМВ, не го пропуснал, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на детето.

Инцидентът стана предходната година на разклона за момчилградското село Загорско. При опит на Лютви Местан да се включи в интернационалния път за Гърция, последва конфликт с БМВ, движещо се от Кърджали по посока Кирково.

Юсеин Ахмед ще дава отговор за това, че се е движил със скорост по-висока от позволената и е навлязъл върху остров с налична пътна маркировка и не обезпечил всички условия за безвредното транспортиране на бебето, което се е возело необезопасено в колата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР