Снимка: БулфотоОкръжна прокуратура – Хасково наблюдава досъдебно производство за пренасяне

...
Снимка: БулфотоОкръжна прокуратура – Хасково наблюдава досъдебно производство за пренасяне
Коментари Харесай

Контрабанда на 100 кг хероин разследва прокуратурата

Снимка: Булфото

Окръжна прокуратура – Хасково следи досъдебно произвеждане за преместване през границата на страната, без съответно позволение, на високорисково наркотично вещество – с общо бруто тегло 100, 440 кг хероин, на обща стойност 9 039 600 лв., като предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък и действието е осъществено в съучастничество - закононарушение по член 242 ал.4 пр.1 във вр. алинея 2 прочие 1 вр. член 20 алинея 2 от Наказателния кодекс, написа Novini.bg.

Разследването се прави от митнически контрольор от Агенция „ Митници “ под директното управление на прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково.

До момента е открито, че на 24 май 2020 година, през нощта, на ГКПП-Капитан Андреево, обл. Хасково, на влизане от Република Турция в Република България, е дошъл товарен автомобил, марка „ Скания “, с прикачено към него полуремарке, с регистрация на Босна и Херцеговина. Камионът е бил ръководен от Д.Ч., на 33 година, жител на Босна и Херцеговина.

При осъществена митническа инспекция инспекторите на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево открили, че в шофьорската кабина, под кушетката за отмора на лидера, били сложени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество.

При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин, с общо бруто тегло 100, 440 кг. В ремаркето лидерът е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина. В резултат на бързите дейности на митническите и полицейските органи е било открито още, че съпричастни към контрабандата са и други двама жители на Босна и Херцеговина – Д.Д. и В.Г. Те се придвижвали съвсем редом с различен товарен автомобил, който също е тестван от чиновниците на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево, само че в него на са открити наркотични субстанции.

Тримата мъже са арестувани за период от 24 часа. Днес, 25 май 2020 година, следва те да бъдат привлечени като обвинени по член 242 ал.4 пр.1 във вр. алинея 2 прочие 1 вр. член 20 алинея 2 от Наказателния кодекс и арестувани за период от 72 часа с разпореждане на прокурор.

Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе и искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.



" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР