Снимка БулфотоОколо 2-3 стотинки е печалбата на една бензиностанция. Това

...
Снимка БулфотоОколо 2-3 стотинки е печалбата на една бензиностанция. Това
Коментари Харесай

Юрист от БПГА: Около 2-3 стотинки е печалбата на една бензиностанция

Снимка Булфото

Около 2-3 стотинки е облагата на една бензиностанция. Това сподели Светослав Бенчев, правист в Българската петролна и газова асоциация /БПГА/, на конференция през днешния ден в София, отдадена на проблемите на нефтените и газови пазари, съобщи вести.бг.

" Компанията може да завоюва 6 на литър, в случай че клиентът не си вземе отстъпката. Това е голямата облага, която в действителност прави една бензиностанция ", добави Бенчев.

Доставната цена на литър дизелово гориво на дребно е към 43 %, уточни юристът от БПГА. Той посочи, че в тази цена е включена суровината, производството, запасите по Закона за запасите, както и логистиката до склада. Акцизът е 30 %, 17 % е Данък добавена стойност.

" Т.е. 90 от цената не включва разноските за търговеца на дребно ", сподели още Светослав Бенчев.

Той добави, че в случай че бъде призната концепцията да бъде издаван касов бон, клиентът ще вижда точно това. На бележката обаче няма да се видят разноските. А те са 1 % режийните до обекта, 3 % заплати, 2 % амортизации, 3 % режийни и 1 % облага. Затова Бенчев не вижда смисъл всичко това да бъде оповестено на бележката, тъй като то е ясно.

Светослав Бенчев означи, че трендът на цените на горивата на дизела в България и Европа е еднакъв. Каквито са цените на горивата в България, такива са и в другите страни от Европейския съюз, увери той.

" Нито цените ни се покачват по-рано, нито спадат по-късно ", посочи юристът на БПГА.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР