снимка БулфотоОфициално: 369 лв. ще е линията на бедност за

...
снимка БулфотоОфициално: 369 лв. ще е линията на бедност за
Коментари Харесай

Официално: 369лв. е линията на бедност за 2021г.

снимка Булфото

Официално: 369 лева ще е линията на беднотия за страната през 2021 година Това реши държавното управление на онлайн съвещанието си през днешния ден като я усили с 6 лева по отношение на 2020г., предаде  .

Определеният размер от 369 лева отразява потреблението на най-ниско доходните групи от популацията и показателя на цените на дребната по състав кошница и е в сходство с понижения стопански растеж и подхванатите бюджетни разноски за превъзмогване на стопански и обществени последици от COVID-19.

С определянето на линията на беднотия от 369 лева за 2021 година финансовата поддръжка за към 670 000 хора с трайни увреждания над 18 години ще нарасне с 1,9% и ще резервира покупателна си дарба при предстояща инфлация от 0,1% през 2020 година, оповестяват от Министерски съвет.

Сумата е избрана в сходство с Методиката за установяване на линията на беднотия за страната, която също беше изменена на съвещанието на кабинета през днешния ден.

Целта на измененията е да се посигне по-прецизно установяване на линията на беднотия и да се отговори на икономическата обстановка в страната в условия на рецесия, показват от Министерски съвет.

Вече линията на беднотия ще може да се дефинира и по време на настоящата година - според от ценовата динамичност и потреблението на семействата с най-ниски приходи.

Условието за това е през предходното тримесечие на настоящата календарна година Националният статистически институт е отчел закъснение на темпа на напредък на Брутния вътрешен артикул.

Тогава министърът на труда и обществената политика може да предложи размер на линията на беднотия въз основата на справедлива информация, съобразена с опциите на бюджета, който не може да е по-нисък от нивото й през настоящата година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР