Снимка БулфотоОфициален старт на българското европредседателство в Брюксел. Президентът Румен

...
Снимка БулфотоОфициален старт на българското европредседателство в Брюксел. Президентът Румен
Коментари Харесай

Борисов пред Брюксел пусна шега за президента на Русия: Нали знаете, две неща не може да избира човек – родителите си и ...

Снимка Булфото

Официален старт на българското европредседателство в Брюксел. Президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов с работни срещи на високо ниво. 

Българският министър председател задейства принадлежности, които да му оказват помощ да реализира съответни резултати по целите и дилемите на нашето председателство, заяви Нова тв.

Първата му среща бе с ръководителя на Европейската капиталова банка (ЕИБ) Вернер Хойер, от която председателството ни търси финансиране на плановете по Западните Балкани.

„ Това, което предлагам аз, е в изгода и на Русия, и на Турция, и на Китай, само че най-много си е нашето, европейското, и нашата единност на Балканите остава в действие. Стиснахме си ръцете с шефа на Европейска инвестиционна банка. Мога да кажа, че това е по-силно от контракт ”, разяснява Борисов.

От Баварското посланичество дадоха рекомендация на Борисов - нашето председателство да реши казуса с имиграцията, който раздели Европа на Изток и Запад.

„ Имаме 10-20 дни, които ще са извънредно интензивни. Подред идват холандският министър председател, австрийският канцлер и Виктор Орбан. Всички са по тази тематика. За да имам някакъв претекст, аз самият би трябвало да съм сигурен в няколко неща ”, сподели още министър председателят. 



А казусът бил колкото немски, толкоз и български.

„ Едно семейство бежанци в Бавария взима 1200 евро. Какво ще предложим ние, какво – баварците. След това се сърдят ”, разяснява той.

И разсмя с смешка: „ Нали знаете, две неща не може да избира човек – родителите си и президента на Русия ”.



Предстои церемониален концерт, който ще даде старт на европредседателството ни в Брюксел. Концертната стратегия се извършва от Софийската филхармония с творби на Верди и Шопен и солови осъществявания на сопраното Соня Йончева и пианиста Людмил Ангелов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР