Снимка: БулфотоОчакваният ръст на пътниците на летището във Варна за

...
Снимка: БулфотоОчакваният ръст на пътниците на летището във Варна за
Коментари Харесай

14% ръст на пътниците на летището във Варна за 2018 година

Снимка: Булфото

Очакваният растеж на пасажерите на летището във Варна за тази година е 14 %, заяви през днешния ден основният изпълнителен шеф на компанията-концесионер на морските летища " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " АД Улрих Хеппе. Той уточни, че се записва нарастване от всички пазари. Доволни сме, че имаме по-голям растеж, в сравнение с летището в Бургас, като през сезона досега растежът на пасажерите е 19 на 100, изясни основният изпълнителен шеф на компанията. Хеппе уточни още, че сигурно може да се каже, че част от растежът се дължи на ниско тарифните самолетни компании, написа novini.bg.

По думите му седем ниско тарифни самолетни компании оперират до летище Варна. Той добави, че за растежът на пасажерите способства и туризмът в района. За образец той уточни полетите от Англия, при които има 17 % нарастване. Немският пазар към този момент е с 18 % нагоре, нарастване с 21 % се регистрира на полския пазар, сподели още Хеппе. По думите му доста добре се развиват и дребните пазари - растежът от Израел е с 27 %, от Австрия - с 28 на 100, и от Чехия с 37 % по отношение на миналата година.

Той добави, че при започване на сезона на летището за имали терзания за съветския пазар, само че все още нарастването на пътническия трафик от Русия е 6 на 100. Главният изпълнителен шеф разяснява още, че би трябвало да се има поради, че ниско тарифните самолетни компании доста подвластни и наблюдават изкъсо цената на петрола. При покачване на цената на петрола, планирането на полетите и разширението на тяхната мрежа се прави доста деликатно и сме удовлетворени, че към този момент не виждаме отразяване на повишаващите се цени на петрола във връзка с решенията на фирмите, които касаят летище " Варна ", сподели Хеппе. Той заяви още, че плануваните вложения в летищната инфраструктура за идната година от концесионера са 11 милиона лв., колкото си били те и през тази година.

По-късно през днешния ден летището ще посрещне двумилионния си пасажер за 2018 година. Хеппе разяснява, че за първи път в историята си летището във Варна посреща 2 милиона пасажери. Пасажерът идва с самолетна компания " Германия " от Нюрнберг.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР