Снимка: БулфотоОчакваме официално да ни бъде връчено решението на ЕК.

...
Снимка: БулфотоОчакваме официално да ни бъде връчено решението на ЕК.
Коментари Харесай

Теменужка Петкова с горещ коментар за наложената глоба от ЕК на БАХ за 77 млн.евро

Снимка: Булфото

Очакваме публично да ни бъде връчено решението на Европейска комисия. Оттам нататък имаме период, в който да се срещнем с него и да решим какви стъпки ще предприемем по нататък.

Това съобщи министър Теменужка Петкова по време на   конференция в министерство на енергетиката след наложената от Ек на БЕХ санкция от 77 млн. евро поради монопол. Делото е по тъжба на " Овергаз ", написа novini.bg.

България е потвърдила своята преданост към Европейска комисия, уточни тя.

Решенията ни след наложената санкция от Европейска комисия в размер на 77 млн. евро на групата БЕХ ще бъдат ориентирани в отбрана на националните ни ползи и имуществените и финансови ползи на държавната енергетика, заяви Теменужка Петкова.

Ангажиментът за заплащане на санкцията е в границите на три месеца, съобщи Петкова.

Това е дело, което води своето начало обратно във времето. Може би последните 8-9 години. Това е едно дело, което продължи много дълго време. Ние от 2015 година водим дейни договаряния с Европейска комисия, сподели тя. По думите ѝ дейните диалози в тази посока са, както на експертно и политическо равнище. Ние смятахме, че са налице всички учредения за това да можем да реализираме съглашение с Европейска комисия. За страдание, такова съглашение не можахме да реализираме, добави министър Петкова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР