Снимка: БулфотоОчаква се днес премиерът Бойко Борисов да вземе важно

...
Снимка: БулфотоОчаква се днес премиерът Бойко Борисов да вземе важно
Коментари Харесай

Политолог за очакваната оставка на премиера: Борисов не взема сам решенията, въпреки че досега е показал, че точно това се случва

Снимка: Булфото

Очаква се през днешния ден министър председателят Бойко Борисов да вземе значимо решение. Блокадите на ключове кръстовища не престават. 

Протестиращите пред Ректората на Софийския университет „ Свети Климент Охридски “ обявиха пред БНР, че местят лагера си и ще се присъединят към съидейниците си пред Министерския съвет, написа vevesti.bg

Политологът Георги Киряков разяснява другите послания на политиците през последните дни в „ Нашият ден “. Киряков не счита, че още през днешния ден ще има оставка на премиера, което се желае от протестиращите. Той акцентира също, че настояването за машинно или електронно гласоподаване също не е панацея при възможни предварителни или пък постоянни избори, тъй като който пожелае изборни операции – по този начин и по този начин ще ги направи.

„ Това решение се чака още от началото на самите митинги. Но въпреки всичко Бойко Борисов не взема самичък решенията, макар че до момента е посочил, че тъкмо това се случва. В тази обстановка има още един спомагателен фактор и това са съдружните му сътрудници от Обединени патриоти (ВМРО и НФСБ). Едно е министър председателят да се отдръпна, друго е и държавното управление да се отдръпна и да се разпусне Народното събрание, или да се направи опит да се сформира ново държавно управление. Това са разнообразни неща и нюанси, върху които би трябвало да се обръща изключително внимание.

Киряков счита, че става дума за комплицирано и тежко политическо решение – не става въпрос единствено за дома и за внуците… Защото Борисов не е единствено дядо на своите внуци, той е и министър-председател на Република България. „ Не знам дали схваща той самият, в този случай, че тези подсказки със фотоси и с къси мнения в действителност могат да тласнат страната в сериозна политическа рецесия. Не става въпрос за настояванията на протестиращите, нито за персоналната оставка на премиера. Става въпрос за оставката на Министерски съвет и за път към предварителни парламентарни избори. “

Беше ли обявата в сп. „ Шпигел “ катализатор на процесите сега?

„ Може би това е капката, която е преляла чашата, тъй като нали си даваме сметка, че имаше изтекли записи, имаше фотоси от най-личното пространство на премиера, имаше обвинявания от страна на „ дубайския бежанец “ против премиера и против финансовия министър. Това са натрупвания, които евентуално са дали учредения на премиера Борисов да си каже, че е време да си каже, че е взел най-важното за себе си решение. Но тук би трябвало да се мисли стратегически. Защото да се снимаш с внуците и да казваш иносказателно някакви неща не е проект за излизане от рецесията, най-малкото тъй като самият той планува още по-сериозна рецесия от октомври нататък, обвързвана с икономическите и здравните последствия от ковид и опцията за втора вълна. Това не е детска игра и игра на дядо с внучета… Ето за какво това му държание е проблем. Не единствено Борисов се колебае, неговата партия се колебае. “

Политологът акцентира, че това е изключително комплицирана обстановка, в която тези елементарни решения могат да се окажат и пагубни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР