Снимка: БулфотоОбщо 178 училища ще получат 498 427, 45 лева

...
Снимка: БулфотоОбщо 178 училища ще получат 498 427, 45 лева
Коментари Харесай

178 училища ще получат близо 500 хил. лв. за активното включване на родителите в училищния живот

Снимка: Булфото

Общо 178 учебни заведения ще получат 498 427, 45 лв. за дейното включване на родителите в учебния живот. Това става по Националната стратегия " Участвай и променяй - родителят, деен сътрудник в учебния живот ".

Целта на програмата е ориентирана към построяването на партньорство и взаимно доверие, почитание и приемливост сред родители, учители, възпитаници. Водещото е желанието на родителите да се включат в учебния живот на децата им, оповестяват от Министерството на образованието и науката, написа Moreto.net.

Предложените досега от родителите тематики за плануваните срещи се отнасят до акомодацията на първокласниците в учебната среда, изпити и кандидатстване след седми клас и професионалното насочване на учениците. Родителите желаят да беседват още за здравословното хранене на учениците, за прочувственото им положение, както и за стимулирането им за четене. Чрез националната стратегия за първи път се слага изискване срещите сред възпитаници, родители и учители да се организират след деклариран интерес от страна на родителите и по авансово заложени от тях тематики. Срещите ще се реализират под формата на лекции, беседи, а някои и като спортни мероприятия.

Семейната поддръжка е основно изискване за реализирането на равномерен преход сред другите просветителни стадии за учениците. Програмата ще подкрепи основаването на здравословна среда за образование, което играе значима роля за образуването и развиването на личностните качества и обществената подготвеност на учениците.

Предвижда се в програмата да се включат над 33 200 родители, а класните ръководители ще провеждат над 3400 срещи с тях, осведомят от МОН.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР