Снимка: БулфотоОбщинският съветник Волен Сидеров, който призова хората да не

Снимка: БулфотоОбщинският съветник Волен Сидеров, който призова хората да не ...

Волен Сидеров е задържан за 24 часа.Снимка: Булфото

Общинският съветник Волен Сидеров, който призова хората да не спазват въведените мерки в извънредното положение по Великден, е задържан за 24 часа, предаде репортер на БГНЕС.

 

Днес Софийска градска прокуратура го обяви за общодържавно издирване:"Лицето, след редовно призоваване, в качеството му на обвиняем, не се е явило пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане"

Оттам допълват, че обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му на 15.04.2020 г. за общодържавно издирване.

Около 12 часа обаче лидерът на Атака се яви в СДВР, където беше арестуван за 24 часа. От СДВР той ще бъде отведен в 3-то РПУ.

По-рано стана ясно, че Сидеров е с обвинения за две престъпления и парична гаранция от 50 000 лв.: Едното обвинение е във връзка с отправени призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение. Спрямо Сидеров е предявено и обвинение за това, че на 13.04.2020 г. противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР – престъпление по чл. 270, ал. 1 НК.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Доверете се на разума си, а не на емоциите. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Запомнете: Има лъжи, има проклети лъжи, но има и статистика! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html итук
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа``затвори X

Източник: petel.bg