Снимка БулфотоОбщински дълг стана причина над 300 жители и фирми

...
Снимка БулфотоОбщински дълг стана причина над 300 жители и фирми
Коментари Харесай

Над 300 граждани и фирми получиха запор на парите си заради общински дълг

Снимка Булфото

Общински дълг стана причина над 300 поданици и компании от община Неделино да получат запорни известия от частен правосъден реализатор. Причината за запорните известия са остарели отговорности на общината, оповестява bTV. Дългът е над 238 хиляди лв. към частна компания. Заради него хората ще би трябвало да внесат дължимите налози и такси по сметката на частен правосъден реализатор, а не в общинската хазна.

" Хората са възмутени от дейностите на ЧСИ и метода, по който нападателно се пробва да им се вмени обвързване към дадена компания. И аз като кмет получих упълномощаване от Общинския съвет да подхваща всички правни и в действителност дейности по оборване на решението. Несъбирането на средства от локални налози и такси ще блокира активността на нашата община ”, разгласи Боян Кехайов, кмет на община Неделино.

Дълговете на Община Неделино по думите на кмета са насъбрани от предходното управление.

" Винаги запорите са налагани на Община Неделино. Досега подобен казус не е имало - трети лица да дават отговор за отговорното държание на друго лица. Явно ЧСИ-тата желаят да наложат тази процедура, която съгласно мен е порочна ", съобщи Боян Кехайов.

Според специалисти не са налице процесуални нарушавания. Адвокат Анастасия Караманолова-Пенева изясни, че компанията просто си е потърсила вземанията.

" След като не е намерила различен подобаващ прийом, с който може да бъде задоволена, са пристъпили по този прийом, който е очакван и е обезпечен от Граждански процесуалния кодекс ", сподели още юристът.

От локалната администрация ще оспорват запора и ще водят договаряния с кредитора за разсрочване на заплащанията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР