Снимка БулфотоОбществена тайна е, че работодателите често се договарят със

...
Снимка БулфотоОбществена тайна е, че работодателите често се договарят със
Коментари Харесай

Вижте огромните загуби за вас, когато се съгласявате да ви водят на по-ниска заплата

Снимка Булфото

Обществена загадка е, че работодателите постоянно се договарят със чиновниците да ги водят на друга заплата от действително получаваната от тях. Причината е, че високият заявен приход постанова на сдруженията да заделят голям финансов запас за по-високи осигуровки на своте чиновници. 

Какви са аргументите обаче служащите да се съгласяват на такива условия? 

Националната организация за приходите (НАП) започва анкетно изследване, което цели да откри точно претекстовете на чиновниците да се съгласяват работодателите им да заплащат осигурителни вноски върху по-нисък от действителния размер на работната заплата.

Попълването на въпросите лишава няколко минути, а резултатите са изцяло анонимни. Анкетата можете да попълните ТУК.

Колко губите?

Във връзка с провеждането на информационната акция на Национална агенция за приходите „ Заплата в плик “, е създаден калкулатор, в който можете да въведете действителната си заплата и тази, на която ви обезпечават, на хартия, с цел да ревизирате какви са загубите за вас от по-ниския приход на хартия. 

Примерна информация

Ако работната заплата, която действително взимате е 1000 лв., а по контракт се водите на 700 лв., информация на  TrafficNews.bg  показва, че за идващите 30 години ще загубите минимум 41 370.60 лв..

Ако предвиждате да имате дете, вашата загуба за целия интервал от майчинство /280 дни/ ще се равнява на 3259.20 лв.. За болничен в интервал от 10 години губите 1643 лв..

Ако ви се наложи да кандидатствате за обезщетение при безработица, неговата еднократна награда ще бъде с 1620 лв. по-малко. Пенсията ви пък ще намалее с 34 848 лв. за интервал от 22 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР