снимка: БулфотоОбръща се времето от сряда. Облачно ще е над

...
снимка: БулфотоОбръща се времето от сряда. Облачно ще е над
Коментари Харесай

Времето в сряда: Мъгли и облаци над цялата страна

снимка: Булфото

Обръща се времето от сряда. Облачно ще е над цялата страна. 

Минималните температури на следващия ден ще са в необятни граници - сред 3 и 10 градуса, в София - към 4°. В по-голямата част от страната сутринта видимостта ще бъде понижена от мъгли или ниска облачност.

Ще има и региони с ръмежи или слаби превалявания от дъжд, на повече места в Дунавската низина и по Южното Черноморие. Временни разкъсвания на облачността и усъвършенстване на видимостта, се чакат в следобедните часове, по-съществени в Югозападна България. Максималните температури ще бъдат сред 9° и 15° в композиция със слаб, в източните региони -умерен североизточен вятър.

Предимно облачно ще е времето и в планините. Повече слънце ще има по най-високите елементи, основно в масивите от Югозападна България. Максималните температури по най-високите върхове ще са към 2-3 градуса над нулата, а в планинските курорти - от 7° на Пампорово и Алеко, 10 - в Боровец, до 13° в Банско и Добринище. Вятърът ще е слаб от североизток.

В по-голямата част от Балканите, като се изключи източните региони от полуострова, на следващия ден ще бъде най-вече слънчево, само че в часовете преди обяд на доста места ще има мъгли.

Предимно слънчево ще бъде и на Пиренеите, както и в Германия, където се чака и стопляне. Много прохладно и дъждовно ще бъде във Англия и Северозападна Франция. Сняг ще превалява в Европейска Русия. На доста места в останалата част от континента ще бъде с мъгли и ниска облачност.

У нас четвъртък, в по-голямата част от страната ще бъде облачно и мъгливо. Повече слънчеви часове ще има през втората половина на деня в Западна и Централна България. Температурите ще останат без смяна.

В петък ще бъде най-вече слънчево, само че сутринта ще бъде студено с температури от 0 до 5 градуса.

През почивните дни ще доминира облачно време с по-голяма възможност за превалявания в събота. Максималните температури едва ще се намалят.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР