Снимка: БулфотоОблигационерите са поискали две вноски по 20 млн. лева

...
Снимка: БулфотоОблигационерите са поискали две вноски по 20 млн. лева
Коментари Харесай

Кредиторите искат 40 млн. лева до края на юни от БДЖ, за да прекратят принудителните вземания

Снимка: Булфото

Облигационерите са поискали две вноски по 20 млн. лв. до края на юни от БДЖ, с цел да прекратят насилствените вземания, написа novini.bg.

Това разгласи на изключителна конференция през днешния ден Филип Алексиев, финансов шеф на Холдинг БДЖ. Той посочи, че възбраната върху постройката на холдинга е наложена още на 20 март 2014 година, поради необслужване на заема. По думите на Алексиев това обаче не е извиване на ръце, а инструмент, от който би се възползвала всяка кредитна институция. Емблематичната постройка на сдружението в центъра на София бе оповестена през днешния ден за обмен от частен правосъден реализатор. В момента там се обитава централното ръководство на " Холдинг Български държавни железници ". Сградата е монумент на културата и е оценена на 7 милиона и 315 хиляди лв.. Срокът за подаване на предложения е един месец.

В края на предходната седмица стана ясно, че кредиторите са блокирали парите по сметките на железниците, с цел да си получат вноските по заем. Алексиев разяснява, че спекулата с определението, че БДЖ е на " гърба на данъкоплатеца ", би трябвало да престане. Той даде образец с Франция и отпуснатите там 43 милиарда евро държавна помощ за железниците им. Финансовият шеф напомни, че се чака още тази седмица държавното управление да утвърди възмездна помощ от първите 20 млн. лв., което е първа крачка към осъществяване на условията на облигационерите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР