снимка: БулфотоОблачно, но сравнително топло през уикенда. Ето и пълната

...
снимка: БулфотоОблачно, но сравнително топло през уикенда. Ето и пълната
Коментари Харесай

Почивните дни около Никулден ще са облачни

снимка: Булфото

Облачно, само че относително топло през уикенда. Ето и цялостната прогноза:

Почивните дни към Никулден ще са облачни. Слънцето в събота ще се демонстрира по-често над централните региони на Северна България. Западната половина на Дунавската низина ще остане под булото на ниската облачност. В Югозападна България и през днешния ден ще превалява дъжд. В ранните часове на деня има нараснала заплаха от поледици на запад. Приземните температури са към нулата и даже слаб дъжд може да е причина за замръзване. В хода на деня температурите в страната ще се двоумят сред 8 и 13 градуса. По-мекото и топло време ще е на изток, предава Нова тв.

В планините ще се стелят мъгли по високите елементи. Ще има слаби превалявания - основно в масивите на Югозапад. В ниското се чака дъжд, по-високите елементи – слаб сняг. Температурите в топлата част на денонощието ще са сред 1 и 6 градуса.

В неделя времето ще е без особена смяна. Дневните температури още веднъж ще са в диапазона 8-13 градуса, само че най-топло ще е в Югозападна и централните региони на Северна България. Отново ще има условия за слаби валежи на Югозапад.

Седмицата след Никулден ще е облачна и дъждовна, само че не и студена. Страната ни попада под въздействието поредно на няколко ядра с ниско атмосферно налягане. Ще вали по-интензивно в понеделник. Обилен снеговалеж се чака в планинските масиви на Югозапад. Към края на седмицата прогнозите са по високите елементи на Рила и Пирин да има към 40-50 см нов сняг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР