снимка БулфотоНужни са сериозни промени във футбола и съдийството. Това

...
снимка БулфотоНужни са сериозни промени във футбола и съдийството. Това
Коментари Харесай

Кралев: Нужни са сериозни промени във футбола и съдийството

снимка Булфото

Нужни са съществени промени във футбола и съдийството. Това разяснява Красен Кралев пред Българска национална телевизия.

" Не е оправдано да се организират конгрес с 800 присъстващи в сходна обстановка. Аз одобрявам рекомендациите на здравното министерство за отлагането на конгреса. Мисля, че БФС ще се съобрази. Това е решение на Изпълкома, което следва да бъде взето. Искам да видя конфликт на платформи, конфликт на хора с хрумвания по какъв начин да се оправяме с тази обстановка във футбола, тъй като тя е извънредно неприятна - най-обичаният и най-популярният спорт да се намира в такова положение. Необходими са съществени промени в работата с детско-юношеския футбол “, уточни спортният министър.

Той добави, че е нужен друг метод в детско-юношеския футбол и там главната роля е на футболните президенти. „ Един президент на футболен съюз може да повлияе извънредно доста да се създаде стратегия за единна методика, като употребяваме опита на непознати експерти за работа на школите, която да бъде подкрепена и от страната. Това ще докара до коренна смяна “, сподели Кралев. 

Министърът на младежта и спорта смята, че има нужда и от коренна смяна в българското съдийство

" Тези безобразия, които се правят по терените, обезверяват освен футболистите, които вземат участие в шампионата. Обезверяват аудитория, срутва се доверието в продукта. Имаме положителни млади футболисти в младежкия народен тим. Виждаме, че той се показва сполучливо, там треньорският щаб работи добре, самите футболисти са положителни. Имаме гении, които стартират да се търсят от Европа. Въпросът оттук насетне е този гений да не бъде износен и да бъде развиван вярно. Смятам, че има голям запас в използването на младите футболисти, които са в младежкия народен тим. Ако се лимитират всички мениджърски ползи, които се прокарват при селектирането на националния тим, нещата ще се оправят “, сподели Кралев.

По думите му публиката в тениса е радикално друга от тази в другите спортни мероприятия. Има изключителна дисциплинираност и ред.

" В зала с 12 000 места има 1500 души, което е премного. Няма кряскане, няма страсти. Докато протича разиграването по традиция се пази цялостна тишина, при края на разиграването се ръкопляска. Този шампионат може да бъде показван като образец за това по какъв начин би трябвало да бъде провеждано едно съревнование, по какъв начин би трябвало да се държи публиката. Когато пристигна моментът, в който ние ще отворим отначало надпреварите за публиката, ще упорствам да следваме този протокол и този модел на образуване. Смятам, че практикуването на спорт и ходенето на спортни надпревари извънредно доста оказва помощ за превъзмогването на напрежението от пандемията “, съобщи спортният министър.

Под контрола на Министерството на младежта и спорта и в съгласие с Министерството на здравеопазването всяка федерация създаде протоколи за присъединяване в шампионатите както за спортистите, по този начин и за публиката. За страдание по време на футболни срещи част от почитателите не оправдаха доверието, което им беше гласувано и се стигна до затваряне и възбрана за осъществяване на надпревари пред аудитория.

" Когато ограниченията се съблюдават, те са безусловно задоволителни, с цел да минимизират риска от болест както измежду състезателите, по този начин и измежду публиката. Когато стартира да се хитрува типично по български и да се заобикаля спазването на ограниченията, се стига до възбрана на публиката. Видяхме, че УЕФА също наложи глоба за неспазване на противоепидемичните ограничения в Евротурните “, добави Кралев.

“Спортният бранш е един от най-засегнатите по време на пандемията, изключително това се касае за огромните спортни надпревари. Ситуацията в целия свят е извънредно сериозна и тежка. Ние направихме всичко допустимо българският спорт да бъде съхранен и непокътнат през това време. Първи затегнахме ограниченията, първи ги освободихме. Това съгласно мен е вярното решение, тъй като минимизира икономическите вреди от пандемията, в това число и в спорта “, уточни той. В България спортът беше един от най-засегнатите браншове.

За 2020 година ММС отпуска спомагателни близо 2 млн. лв. за 889 спортни клубове в 50 типа спорт. За 2021 година е планувано двойно по-голямо финансиране – близо 13 млн. лв..

" Смятаме, че това е вярното решение. Това ще бъде политиката ни и в идващите години – да се дават повече пари на клубовете, тъй като там е мястото, където се работи с подрастващите, където се работи и за първокласен, и за всеобщ спорт “, сподели министър Кралев. Федерациите в по-голямата си част, изключително елитните, са изцяло задоволени откъм бюджет и имат цялостна обезпеченост да се оправят с потребностите си.

" Част от спомагателните средства през идната година ще влязат от Спортния тотализатор. Нашият бюджет е функционалност и на оборотите на БСТ. Ние сме може би единственото министерство, което в огромна част единствено си изкарва парите. Тотото дава към 30 млн. лв. от бюджета на министерството по принцип. За идната година сме заложили повече средства. При предстоящ размер на оборота на Спортния тотализатор към 400 млн. лв., ще има в допълнение очисления към бюджета, само че тези средства, които ще влязат ще могат да се употребяват едвам откакто този оборот бъде изпълнен. Тоест във втората половина на годината ще чакаме спомагателни доходи в бюджета “, изясни спортният министър.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР