снимка БулфотоНуждаем се от нов оперативен щаб за управление на

...
снимка БулфотоНуждаем се от нов оперативен щаб за управление на
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов: Нуждаем се от нов щаб за К19, с нови хора, с ново доверие

снимка Булфото

Нуждаем се от нов действен щаб за ръководство на здравната рецесия, само че в него би трябвало да има напълно други хора, не като досегашните.

Новият щаб ще би трябвало да завоюва отначало доверието на хората, защото те сега са разграничени.

Освен това той би трябвало да е надвластови, самостоятелен от останалите, структуриран по различен метод, излъчен от Народното събрание. 

Слабост на остарелия щаб е, че беше ръководен от хирург, който е надалеч от специалността, най-близо до пандемичния проблем (б.р. - засяга проф. Мутафчийски) “. Това сподели пред БНР пулмологът проф. Коста Костов. 

Според него новият щаб би трябвало да има две структурни единици - едната да ръководи ограниченията и втората да се занимава с диагностично-лечебните процеси. 

" Старият щаб беше тясно обвързван с властта. Членовете мислеха едно, говореха друго. В новия съвет би трябвало да има одобрени имена, потвърдили достоверността си “. 

В предаването " 12+3 “ проф. Костов отново означи, че ограничения ту напред - ту обратно ще доведат до поредност Covid талази: 

" Вчера имахме 217 умряли. Това е втората по връх цифра за цяла година пандемия. Ако това назоваваме триумф... С това освобождение на ограниченията ще следим нова вълна... Успяха тези страни, които съумяха да съчетаят самостоятелните ограничения с ограниченията на страната, с необятна имунизация, с необятно тестване. Тайван е образец, в страната има към 1000 инфектирани за година и девет смъртни случая “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР