Снимка БулфотоНовородените две лъвчета в хасковския зоопарк починаха от хипотермия.

...
Снимка БулфотоНовородените две лъвчета в хасковския зоопарк починаха от хипотермия.
Коментари Харесай

Тъжна вест от Хасково: Починаха двете новородени лъвчета

Снимка Булфото

Новородените две лъвчета в хасковския зоопарк починаха от хипотермия. Смъртта настъпила през днешния ден, посочи шефът на зоокъта в Хасково Валентин Ахтаров, представен от Haskovo.net.

Новородените са чеда на лъвицата Петя, за която това е първо раждане. Заради бременността още преди месец майката била отделена в независима клетка със независимо помещение.

Първото лъвче се родило по здрач на 30 април, а на идната заран - на 1 май чиновниците в зоопарка заварили и второто.

" През деня наблюдавахме лъвицата дали ще стартира да кърми лъвчетата, само че на този стадий не можеше да се каже дали ще прояви майчиния си инстинкт и по тази причина изчакахме ", съобщи зооинженерът Валентин Ахтаров. Той посочи, че за раждането бил известен и ветеринарният доктор в зоопарка, който погледнал майката и новородените, констатирайки, че всичко е обикновено.

Днес сутринта обаче от управлението на зоопарка открили, че лъвчетата не са закърмени и алармирали ветеринарния доктор доктор Христо Инджов, с който хасковският парк има контракт. Специалистът ги прибрал в клиниката в Димитровград, с цел да опита да ги възвърне, само че несполучливо, изясни Ахтаров. По думите му при предаване на новородените те не били в изключително положително положение.

" В този миг лъвчетата издава звуци и мърдаха, само че към този момент бяха в положение на хипотермия в резултат на това, че майката не ги е топлила през нощта ", посочи той.

Потърсен за коментар, доктор Инджов изясни, че положението на двете лъвчета е било противопоказно за оцеляването им и те умряли през днешния ден. Според него реакцията на чиновниците в хасковския зоопарк е закъсняла, защото е можело да се вземат по-рано ограничения за избавяне живота на лъвчетата.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 4 секунди) Рейтинг: 31185 | Одобрение: -30155 Ей, изроди, по какъв начин по този начин сте уморили животинките от мраз, бе????? Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР