Снимка БулфотоНово лекарство драстично подобрява степента на оцеляване на младите

...
Снимка БулфотоНово лекарство драстично подобрява степента на оцеляване на младите
Коментари Харесай

Ново лекарство за рак на гърдата увеличава шансовете за спасение с 30%

Снимка Булфото

Ново лекарство фрапантно усъвършенства степента на оцеляване на младите дами с най-често срещаната форма на рак на гърдата, оповестиха откриватели, цитирайки резултати от интернационално клинично тестване и представени от БГНЕС.

Констатациите, показани на годишната среща на Американското сдружение по клинична онкология в Чикаго, демонстрираха, че прибавянето на лекарство, известно като " cyclin inhibitors ", покачва % на преживяемост до 70%.

Смъртността е с 29% по-малка, в сравнение с при пациентите, получавали медикаменти с плацебо резултат.

Водещият създател на изследването, доктор Сара Хоруиц съобщи пред AFP, че проучването се концентрира върху рака на гърдата, представляващ две трети от всички случаи на рак на гърдата измежду по-младите дами и в предишното нормално се е лекувал с лечения, които блокират производството на естроген.

Лечението е по-малко токсично от обичайна химиотерапия, тъй като по-селективно се насочва към раковите кафези, блокирайки способността им да се развъждат.

Изследването, което е разгледало повече от 670 случая, е включвало единствено дами под 59-годишна възраст, които са имали напреднал рак - в четвърти стадий - за който не се получава преди този момент хормоно-блокираща терапия.

" Това са пациенти, които са склонни да бъдат диагностицирани по-късно, на по-късен стадий от болестта си, тъй като нямаме огромни благоприятни условия за скрининг за младите дами ", сподели Хоруиц.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР