снимка БулфотоНови консултации с партиите свиква президентът Румен Радев. Този

...
снимка БулфотоНови консултации с партиите свиква президентът Румен Радев. Този
Коментари Харесай

Президентът свиква кансултации с партиите за председател на ЦИК

снимка Булфото

Нови съвещания с партиите привиква президентът Румен Радев. Този път тематиката е избор на ръководител на Централната изборна комисия. Причината е оттеглянето през днешния ден на единствената номинация за поста от страна на ГЕРБ-СДС, оповестиха от прессекретариата на президента.

Консултациите ще се състоят на 7 май на „ Дондуков “ 2, съобщи.
 
Във връзка с признатите от 45-ото Народно заседание промени в Изборния кодекс и одобрените от президента правила за осъществяване на обществени съвещания и процедура за назначение на състава на Централната изборна комисия, на 7-и май от 09.00 часа на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще организира чуване на препоръчаните от парламентарно показаните партии и обединения претенденти за членове и управление на ЦИК.
 
Консултациите с парламентарно показаните политически партии и обединения, както и общественото чуване на претендентите, ще се излъчва в действително време на интернет-страницата на президентската институция.

До тази обстановката се стигна, откакто по-рано през днешния ден ГЕРБ отдръпна кандидатурата на Красимир Ципов за ръководител на ЦИК, която беше и единствената.

Кандидатурата му обаче не е консенсусна и самият Ципов предложил на партийното управление да се премисли издигането му.

" Аз не се тормозя от това, че съм номиниран за ръководител на ЦИК и мога да бъда избран като подобен. Имам повече от 15 година като специалист и политик. Затова помолих господин Борисов да обсъдим обстановката и да вземем решение дали да не бъде оттеглена кандидатурата ми. Ние не би трябвало в идните 2 месеца да получаваме всекидневни офанзиви и обвинявания, че ГЕРБ е единствената партия, която да поеме отговорността, а другите бягат от нея ", сподели Красимир Ципов на днешния брифинг на ГЕРБ.

Лидерът на партията Бойко Борисов пък дефинира като " капан " обстоятелството, че другите парламентарно показани партии не са номинирали свои представители за ръководител на ЦИК.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР