Снимка БулфотоНови електрически локомотиви Сименс Смартрон“ ще теглят точно след

...
Снимка БулфотоНови електрически локомотиви Сименс Смартрон“ ще теглят точно след
Коментари Харесай

Нови влакове тръгват към морето догодина

Снимка Булфото

Нови електрически локомотиви „ Сименс Смартрон “ ще теглят тъкмо след година реновирани вагони в композиции до морето и назад. Планът е заложен от БДЖ, с цел да върне пасажерите по жп гарите.

Първата крачка към този момент е направена, откакто управлението на железниците подписа контракт с ДЗЗД „ Сименс Трон ” за доставката на 10 „ умни “ локомотива от последното потомство, разработки на одобрения немски снабдител, написа „ Монитор “.

Договорът е за малко над 66.7 млн. лева, като изпълнителят е предложил с по-ниска цена от оповестената планирана стойност. До избора на консорциума се стигна, откакто „ Сименс Трон ” бяха единственият участник, подал техническа и ценова оферта макар в началото оповестения интерес от още трима претенденти.

Цената включва стойност на локомотивите, техническа поддръжка и всички нужни аварийни елементи и консумативи за период от 3 години и 600 000 км, както и превоз, застраховка и въвеждане в употреба. Гаранционният период за поддръжката на локомотивите е повишен от 24 на 36 месеца, както и ще бъде извършено образование на ремонтния и експлоатационен личен състав на БДЖ за обезпечаване на тяхната поддръжка.

Така БДЖ ще си обезпечи доставка на нови електрически локомотиви за първи път след 1986-1987 година, когато страната купува от Румъния 45 броя машини. Първият нов локомотив ще бъде в България до края на февруари 2021 година, като всичките 10 локомотива ще бъдат в депата на националния железопътен транспортьор до края на месец май 2021 година, оповестиха от железниците.

„ Сименс “ стартира да предлага платформата „ Смартрон “ през август 2019 година Машината тежи 83 тона, може да се употребява в жп мрежа с променливо-токово зареждане, развива оптималната скорост от 160 км/ч.

На полагането на парафите участва и министърът на превоза Росен Желязков. Това е и първата сериозна инвестиция в възобновяване на тяговия преносим състав на сдружението от 15 години, когато в интервала 2005-2008 година бяха доставени мотрисите „ Сименс ”, напомни министърът. Обявените през предходната година проекти на БДЖ бяха новите локомотиви да стартират да обслужват направленията сред София и Варна и Бургас, които обезпечават 40% от приходите на " БДЖ Пътнически транспорти ". До доставката на новите локомотиви ще се разчита на  магистрални електрически локомотива чартърен, оповестена е поръчка на стойност над 28 млн. лв..

Отделно тече и процедура за преработване на осем вагона посредством „ договаряне без предварителна сподели за присъединяване “. Тя е на стойност към 5 млн. лв., които ще се употребяват също за тренове до морето. Но бързото напредване зависи и от инфраструктурата, по линията София-Бургас към този момент дълги години тече ремонт, който би трябвало да обезпечи напредване до четири часа в посока с няколко спирки по пътя.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР