Снимка БулфотоНова тв съобщава, че специализираната прокуратура публикува част от

...
Снимка БулфотоНова тв съобщава, че специализираната прокуратура публикува част от
Коментари Харесай

Нова тв съобщава: Прокуратурата публикува материали по делото срещу певицата Лилана

Снимка Булфото

Нова тв оповестява, че профилираната прокуратура разгласява част от доказателствения материал по делото против проведената незаконна група, основана за нелегално асимилиране на евросредства по стратегия " Иновации и конкурентоспособност ".

Спецпрокуратурата разгласява три протокола за разпит на очевидци, в които те декларират за оказан напън и опасност от страна на обвинени по делото по отношение на длъжностни лица от Агенция " Пътна инфраструктура ", за сключването на контракт с " Телетол " АД като Национален снабдител на услуги.

Публикуваните по-долу цитати са от приложените протоколи за разпит на очевидци:

Разпит на очевидеца О.А.:

" Още след подаването на първичния пакет документи на 08.03.2019 година стартира систематичен напън върху мен по всички вероятни канали за връзка, мобилен телефон, е-поща и " na mobilno prilovenie " VIBER " на телефонен номер:тези обстоятелства и условия мога да удостоверя със записи на самите диалози и " скрийн шоти " на известията и историята на позвъняванията и копия на имейли от е-поща с адрес::Основната цел на всички позвънявания беше без разглеждане всъщност на документите, неотложно взимане на решение от страна на комисията и в частност от мен в изгоди на Телетол АД, с цел да бъде вписан в регистъра на националите снабдители на услуги като бяха ми избрани периоди това да стане в границите на една седмица от лицето Мартин Димитров, като по закон няма подобен период. "

" След като не се продадох на този напън и той не даде резултат се мина в директни закани от страна на господин Мартин Димитров, който в телефонен диалог извършен на 18.03.2019г. в 15,47 часа пред очевидци в кабина на Директора на Дирекция " Връзки с обществеността, протокол и интернационално съдействие " Й.А. ме заплаши, че в случай че не получи регистрация в регистъра в рамките деня има лостове да изиска и получи моята и на господи В. оставките и че това е единствено началото. "

" Помислих си какво може да се случи с мен и околните ми хора единствено тъй като желая да си извърша служебните си отговорности. Почувствах боязън, че в действителност мога да остана без работа, както и да немога да си намеря работа за в бъдеще. Започнах и да се оглеждам по пътя, да ревизирам колата си, инсталирах камери в жилището си и други механически средства за защита и отбрана.

На процедура неговата опасност стартира да се осъществя като на 05.04.2019г. в 13,48 часа госпожа Ш. и госпожа Деянова организираха телефонен диалог на " шпикерфон " на микрофон с мен. В този диалог госпожа Деянова ме заплаши, че е събрала задоволително информация за мен от регионалните пътни ръководство и в случай че не й се обадя до края на деня с позитивно мнение за регистрирането на Телетол АД ще си изгубя работата като настоятелно искаше да разбере, в какви трудови правни отношения съм с АПИ, евентуално, с цел да извърши заканата си. "

" В резултат на този напън комисията се ограничи до официално разглеждане на документите, които документи, имах подозрения, че бяха с погрешно наличие. Не ги разгледахме всъщност и в наличие. Не извършихме характерни контролно-разследващи дейности по отношение на честност на заявените данни, за които имах подозрения, че са погрешни, а именно-за наличните пунктове за продажни на тол артикули, сервизни пунктове за обслужване на бордови устройства и мобилни пунктове за обслужване на бордови устройства ".

Разпит на очевидеца Р.В.:

" Във връзка с процедура в АПИ през 2019г. породиха съществени проблеми с сдружението " Телетол " АД. " " Една имитация в края на срещата ми направи усещане, този господин Мартин Димитров на излизане се обърна към нас и сподели изтъквам: " Да знаете, че ние по един или различен метод, ще сключим контракт с Вас ", което изявление не кореспондираше с положителния тона на цялата среща и остави чудноват, противен привкус у мен.От днешна позиция и след поредност от събития, които се развиха мога да кажа, че това може би е тип опасност към нас. "

" Първо ми се обади госпожа Ш. от мобилен номер: която настояваше документи на компания " Телетол " да бъдат незабавно прегледани и да се пристъпи към подписване на контракт с тях. " След първите няколко диалога с госпожа Ш., стартира да ми се обажда господин Мартин Димитров от мобилен телефон номер:- който към този момент беше много по нападателен от госпожа Ш. и започваше да ми изяснява, по какъв начин щял да ми желае оставката, както моята по този начин и на А., а даже и на министъра, в случай че не задвижа документите му и процедурата за сключване на контракт за НДУ с тяхната компания " Телетол " АД.

" Като цяло неговото поведение беше извънредно надменно и без никакво ценене на правила и държавни органи. От моя страна мога да кажа, че това тяхно държания ми оказа сериозен душевен тормоз и възпрепятстваше опцията ми да си правя обикновено работата, като даже изигра роля и бе едно от нещата да напусна Управителния съвет на АПИ, тъй като това е една много напрегната работа, в която всекидневно се постановяваше да се вземат решение съществени проблеми и като имаш един подобен случай, като това сдружение и неговите представители, с непрестанните им позвънявания, което за мен си представляваше един тип душевен тормоз. "

Разпит на очевидеца Г.Т.:

" От 31 януари 2019г. работя в Агенция " Пътна инфраструктура " като Председател на управителния съвет. " " Бях известен от А., че представители на " Телетол " са извънредно настоятелни в телефонните си позвънявания, с което се пробват да въздействат върху работата на комисията и това провокира организирането на среща с представителите на това сдружение, с цел да бъдат изяснени изискванията, при които може да бъде подписан контракта. "

" До сключване на контракт не се стигна, защото от страна на сдружението " Телетол " АД не бяха показани нужните доказателства за оперативна съгласуемост и връзка сред технологиите на сдружението и Агенцията. По време на срещата ние непрекъснато бяхме прекъсвани от господин Димитров с един единствен въпрос: " Защо са извикани на среща за сключване на контракт като подобен нямало да се подпише ", като на моите пояснение, че предлаганата от тях технология е несъвместима със системите на Агенцията, той още веднъж питаше за какво са били извикани, като нямало да се подпише контракт и съответно ме упрекна, че аз неистина и ме заплаши, че те ще свикат конференция с публицисти, на която ще кажат, че Агенцията лъже компанията им. "

" Нито една от тези две срещи не беше публично протоколирана, само че на втората среща на 30.04.2019г. госпожа Деянова попита дали сме съгласни да я протоколира, като я запише на мобилния си телефон и ние се съгласихме, само че не мога да настоявам сигурно, че това е станало. "

" Г-н Р.В., член на УС на Агенцията и А. устно ме уведомиха, че срещите с представителите на Телетол Ад, а точно господин Мартин Димитров са протекли в сходен дух на закани и напън от негова страна. В разследване на извършен тормоз и напън, посредством закани от представители на " Телетол " АД и най-много на господин Мартин Димитров да не си извършва обикновено работата, О.А. заведе негов отчет до мен, направен през месец юни 2019г.. Там той показва в детайли и ясно, че е бил обект на тормоз и закани, главно от господин Мартин Димитров, който е имало дни, в които в границите на няколко часа му е звънял десетки пъти, като е посочен съответен ден, в който му е звънял към 70 (седемдесет) пъти за няколко часа. Тук мога да посоча, че в един съответен ден на месец май 2019 година, аз също бях неведнъж, подложен на телефонен тормоз като може би към 100 (стотина) пъти бях издирван от стационарен номер, който е посочен документите на сдружението " Телетол ", като длъжностен. "

" На 04 юли 2019г. в към 16 часа Мартин Димитров, Лиляна Деянова, Т.Ш. и С.Ш. се опитвали да нахлуят непозволено в постройката на Националното ТОЛ Управление... Пояснявам, че този трети етаж е със специфичен режим на достъп. Те са нанасяли физически удари по вратите като упорствали да бъдат позволени до служебните пространства. Обиждали са чиновници, които са физическата защита на постройката, като са заплашвали, че ще дойдат " качулките ". "

" В този ден са отправяли закани и към едно от лицата за контакт с сдружението във връзка с процедурата. "

Доказателствата се разгласяват при съблюдаване на презумпцията за невиновност, без да се заплашва ходът на наказателното произвеждане и с позволение на наблюдаващите прокурори по реда на чл.198 от Наказателно-процесуален кодекс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР