снимка БулфотоНикой няма право да обсъжда нашата идентичност или език.

...
снимка БулфотоНикой няма право да обсъжда нашата идентичност или език.
Коментари Харесай

Заев: Никой няма право да обсъжда нашата идентичност

снимка Булфото

Никой няма право да разисква нашата еднаквост или език. Това съобщи Зоран Заев.

" Нямаме потребност от Европейски съюз, в случай че някой желае да преговаряме за македонския език и македонската еднаквост. Защото ще бъдем безлични. Няма кой да влезе в Европейски Съюз, тъй като по-голямата част от хората в страната са македонци. Нито това, нито което и да е друго държавно управление има право да разисква македонския език и македонската еднаквост ".

Това заявии министър председателят на Република Северна Македония (РСМ) Зоран Заев, отговаряйки на парламентарен въпрос от депутата Рашела Мизрахи от ВМРО-ДПМНЕ, за какво не са почнали договарянията с Европейски Съюз, откакто той преди време съобщи че Преспанското съглашение ни подсигурява участие и писка премиера да прочете предлагането, с което той е отпътувал за София, осведоми скопският ефирен канал “Нова ТВ “, представен от.

„ Същите хора, които споделят, че Заев е отишъл в София, с цел да извърши ново изменничество, същите хора питат " Защо не сте обезпечили участие в Европейски Съюз? ". Какви са в действителност вашите възгледи? Да защитим македонската еднаквост или да сключим съглашение с България непременно, с цел да можем да станем член на Европейски Съюз, попита Заев, който назова опозицията квазипатриоти.

Той изясни, че с България се разисква пътна карта, каквото е предлагането в португалското решение на казуса. Заев разясни, че в пътната карта са изброени всички области за съдействие, като създаване на инфраструктура, разкриване на гранични пунктове, по-добро съдействие сред институциите.

„ Втората част, за която се приказва в пътната карта, е интензивността на съвещанията на историческата и просветителна комисия, без да се прецизира какво разисква комисията, тъй като за това има специалисти. На едно място, където се загатва македонският език, се показва, че това са два сходни, само че разнообразни и интернационално приети езика, “ акцентира Заев.

Той сподели, че договарянията с Европейски Съюз не са почнали заради вътрешната обстановка в България, където няма политическо държавно управление и конституиран парламент. Заев има вяра, че през идващия интервал договарянията с България ще продължат.

Мизрахи съобщи, че не е удовлетворена от отговорите на Заев и че дали България има парламент или не, не е македонска работа, а българска. Тя сподели, че България има Декларация, в която се обрисуват българските червени линии.

" Нека нарисуваме нашите червени линии, дано и ние имаме Декларация ", сподели Мизрахи.

Мизрахи разкритикува, че след 30 години самостоятелност поради Заев и политиката на държавното управление, жителите би трябвало да шушукат в личната си страна, че са македонци.

„ Вие обезкървихте страната и народа с взаимни отстъпки за дати в жанр " не тази сряда, а идващия петък " и ето Ви през днешния ден, в Народното събрание и нямам думи и не знам за какво сте тук? Европейски Съюз бил неприятен. И по този начин, под дърво и камък отидохте посредством кървави взаимни отстъпки в продължение на последните четири години? В неприятния Европейски Съюз? …. Спрете да обиждате и хората. Спрете да обиждате Македония, “ споделя Мизрахи.

Тя разкритикува, че постоянно някой различен е отговорен на Заев, „ до през вчерашния ден това беше Вътрешна македонска революционна организация, а от през вчерашния ден Вътрешна македонска революционна организация и Европейски Съюз, “ по тази причина той трансформира страната в „ северно създание “ и обиди и унизи хората, с цел да популяризира скептицизма на Европейски Съюз през днешния ден. Мизрахи неведнъж е подчертавала, че с подписването на Преспанското съглашение Заев е заречен участие в Европейски Съюз.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР