Снимка: БулфотоНетолерантността към имиграцията се е увеличила в световен мащаб

...
Снимка: БулфотоНетолерантността към имиграцията се е увеличила в световен мащаб
Коментари Харесай

Галъп: Антимигрантските нагласи се повишават по целия свят

Снимка: Булфото

Нетолерантността към имиграцията се е нараснала в международен мащаб с някои от минимум толерантните страни се намират в Европейски Съюз, сочи ново изследване. Нагласите в Съединени американски щати по принцип са срещу държавната антимиграционна политика, оповестява Българска национална телевизия.

Глобалната приемливост към мигрантите е намаляла сред 2016 и 2019 година, сподели показателят за приемане на мигранти на " Галъп ".

Проучването сподели, че няколко от минимум толерантните страни са от Европейски Съюз. Държавите-членки се срещнаха в сряда, с цел да обсъдят нова взаимна миграционна политика.

Проучването на " Галъп " дава оценки на страните въз основа на настройките на респондентите към концепцията мигрантите да живеят в тяхната страна, да се реалокират в квартала им и да се женят в фамилията им. Средният резултат в международен мащаб е понижен от 5,34 през 2016 година на 5,21 през 2019 година

Най-голям спад в толерантното отношение към мигрантите се следи в Южна Америка, където няколко страни са претърпели огромен приток на бежанци от Венецуела. В Колумбия, която понесе тежестта на изселването, процентът на респондентите с позитивна визия за мигрантите, живеещи в страната, спадна от 61% на 29%.

Отношение към имиграцията в Европейски Съюз

Белгия и Швейцария демонстрират едни от най-големите понижения в толерантните настройки. Белгия, където се намира Европейският парламент, означи спад на резултата си с 1,33.

Държавите-членки на Европейски Съюз Унгария, Хърватия, Латвия и Словакия бяха измежду десетте минимум приемащи страни съгласно анкетата, а още четири балкански страни попаднаха в листата.

Друга страна, която е изиграла забележителна роля в имиграционната политика на Европейски Съюз, също разкрива, че има значително отрицателно отношение към имиграцията. Турция, която стана дом на към 4 милиона бежанци в границите на договорка с европейския блок, е десетата минимум приемаща мигрантите страна съгласно данните, събрани от " Галъп ".

Въпреки това една източноевропейска страна с обичайно ниска приемливост към имиграцията регистрира повишаване на позитивните и толерантни настройки. 42% от полските респонденти споделят, че смятат мигрантите, живеещи в страната, за нещо положително, спрямо 29% преди три години.

Кои страни са най-толерантни към имиграцията?

Канада оглави листата на страните, които най-вече одобряват имиграцията - 94% от интервюираните имат позитивни възгледи за имигрантите, живеещи в тяхната страна, следвани от Исландия и Нова Зеландия. В рамките на Европейски Съюз единствено Швеция и Ирландия попаднаха в топ 10.

Въпреки поредност от антиимиграционни политики от администрацията на президента Доналд Тръмп в Съединени американски щати, страната се подреди на шесто място с общо взето проимиграционно отношение. На въпрос за имигрантите, които се местят в техния квартал, 90% от респондентите в Съединени американски щати споделят, че това е нещо положително.

Сред тези, които поддържаха Тръмп, междинният резултат беше 7.1 от девет. Най-голямата разлика е сред по-младото и по-старото потомство с 16 до 29-годишни, отбелязващи 8,34, и тези над 65-годишна възраст, отбелязващи към една точка по-малко, на 7,37.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР