снимка БулфотоНека общините в България да се задействат и да

...
снимка БулфотоНека общините в България да се задействат и да
Коментари Харесай

Здравният министър: Нека общините се задействат и да създадат условия за масово ваксиниране

снимка Булфото

Нека общините в България да се задействат и да основат нужните условия за всеобщо имунизиране. Към това прикани службният министър  на здравеопзването д-р Стойчо Кацаров в писмо до регионалните шефове, до ръководителя на УС на Националното съдружие на общините в България инж. Даниел Панов и до ръководителя на УС на Националното съдружие на кметовете на кметства Румен Стоянов.

За задачата е нужно да бъдат извършени срещи, на които да се вземат решения по какъв начин имунизационният развой на локално равнище да бъде интензивен.

Министър Кацаров показва още, че с оглед значимостта на процеса, от огромно значение е в срещите да вземат участие общопрактикуващите лекари, които реализират активност на територията на обитаемоте места, както и чиновници от районните здравни инспекции. Това подсигурява основаването на подобаваща организация и логистика за обезпечаване тук-там за имунизиране и задоволителен брой ваксини, оповестиха от Министерство на здравеопазването, съобщи през днешния ден.бг.

Писмото на министъра е по отношение на осъществяване на Националния проект за имунизиране против COVID-19 в Република България и нуждата от реализиране на високо ваксинално покритие в страната.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР