снимка: БулфотоНе знам защо протестиращите искат оставката на главния прокурор,

...
снимка: БулфотоНе знам защо протестиращите искат оставката на главния прокурор,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Не знам, защо протестиращите искат оставката на главния прокурор, поводът за нахлуването в президентството е неформален

снимка: Булфото

Не знам за какво протестиращите желаят оставката на основния прокурор, мотивът за нахлуването на прокуратурата в президентската институция е неофициален. Това разяснява в предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя напомни вчерашното решение на Конституционния съд, че точно президентът и вицепрезидентът имат имунитет, до момента в който заемат постовете си.

„ Всички останали – администрация, съветници и секретари в постройката на президентството нямат имунитет и могат да бъдат обект на следствие. Смятам, че в този случай прокуратурата не може да влиза в ролята на обвинен, че надвишава правата си. Идентични бяха обстановките в Министерство на околната среда и водите и в ГДБОП. Тогава нямаше такава социална реакция “, изясни тя.

Според Десислава Атанасова натискът, който протестиращите оказват върху властта, никога не е неприятно държание.

Назначаването на длъжностен кабинет е опасност за бъдещите изборни резултати, сподели още Атанасова.

„ Единственият риск е, че когато бъде назначен длъжностен кабинет, се разпуска Народното събрание, и в случай че се наложи в миг, когато се чака втора вълна на пандемията, влизането в действие на здравни и обществени ограничения и стопански, които единствено Парламентът може да одобри, то ще бъдем като страна в обстановка „ тупик “. Не се знае, дали ще може да бъде признат държавен бюджет при такава догадка. Според мен това е прекомерно рисковано. Държавнически би трябвало да бъдем обединени в това да защитим българските жители, без значение кой какви политически пристрастия има “, изясни тя.

Според Десислава Атанасова след вчерашната поръчка на президента, че е подготвен със служебно държавно управление, непознаването на конституцията към този момент е сериозен проблем. Тя напомни, че парламентарните избори са напълно скоро и българите ще могат да изберат кой да ги съставлява в законно определена власт.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР