Снимка: БулфотоНе се страхувайте - маската не ви обезличава. Обезличава

...
Снимка: БулфотоНе се страхувайте - маската не ви обезличава. Обезличава
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Не се страхувайте - маската не ви обезличава. Обезличава ви безразличието към съдбата на другите и омразата

Снимка: Булфото

Не се опасявайте - маската не ви обезличава. Обезличава ви безразличието към ориста на другите, неналичието на взаимност и най-вече - омразата.

Това написа политологът Огнян Минчев в персоналния си профил във фейсбук.

Омразата е повсеместен обезличител. Тя има едно единно накриво в мимика лице. Тя заличава личното лице.

Не се опасявайте - маската не лишава свободата ви. Свободата е способността да поемеш цялостната отговорност за личния си живот и да бъдеш себе си каквото и да кажат или да създадат другите. Страхът унищожава свободата. Ние не побеждаваме страха когато вървим против здравия разсъдък, запленени от поредна тайна доктрина. Ние побеждаваме страха когато сме в положение да вършим това, което ни диктува съвестта, без да се плашим, че непозната воля, очевидна или загадка, може да ни пороби и обезвласти. Можеш да вървиш без маска и да бъдеш плебей на страховете и илюзиите си. Можеш да я сложиш - не със боязън, а поради свободния си избор да цениш другите като себе си.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР