Снимка: БулфотоНе може за всяка кашлица и хрема да се

...
Снимка: БулфотоНе може за всяка кашлица и хрема да се
Коментари Харесай

Шефът на Спешното във Варна: Не може за всяка кашлица да се вика линейка


Снимка: Булфото

Не може за всяка кашлица и хрема да се желае да изпращаме кола за спешна помощ, която да транспортира пациента до Инфекциозна клиника за проучване. Наред с пандемията от ковид си има и сезонна заболеваемост от други вирусни инфекции. Това, че имаме подозрения за нормално заболяване, не е належащо да е обвързвано с посещаване на доктор от Спешна помощ и изпращане на кола за спешна помощ, заяви началникът на " Бърза помощ " във Варна доктор Мая Рашева за Moreto.net.

По думите й броят на повикванията към Спешното не са се нараснали фрапантно от оповестеното изключително състояние в страната по отношение на ковид. Освен от РЗИ, екипите на " Бърза помощ " също коментират и дават указания по телефона на пациенти, само че молят към жителите да не злоупотребяват с повикванията на кола за спешна помощ.

" Нашият апел към жителите е да не злоупотребяват с опциите на здравната система и да не бъдем натоварвани ненужно ", съобщи доктор Рашева.

Тя изясни, че всеки, който има недоволства първо би трябвало да се свърже с персоналния си доктор и прикани хората да съблюдават персонална хигиена, да бъдат високо виновни за своя живот и за съблюдаване на обществената изолираност.

Д-р Рашева разяснява, че екипите на Спешна помощ имат нужните дрехи и маски, само че количеството е лимитирано и се употребява по предопределение.

Използването им е подложено от узнаване на обстановката и събиране на задоволително информация за тяхното потребление. Става въпрос за тези защитни костюми, които се употребяват от екипите единствено при подозрение за пациент, който ще бъде превозен с ковид. Не е належащо при всеки адрес да се върви с такива костюми. През останалото време чиновниците са с ръкавици, маска и работно облекло, уточни доктор Рашева.

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР