Снимка БулфотоНай-големият превозвач в Германия Луфтханза беше принуден да анулира

...
Снимка БулфотоНай-големият превозвач в Германия Луфтханза беше принуден да анулира
Коментари Харесай

Луфтханза анулира близо 1600 полета заради стачка

Снимка Булфото

Най-големият транспортьор в Германия " Луфтханза " беше заставен да анулира 800 от 1600 постоянни полета, в това число 58 полета на дълги дистанции, осведоми БГНЕС. 

Германските служащи от публичния бранш, в това число наземен екипаж и пожарникари на летищата, излязоха в 5:00 ч. сутринта с протест, който ще продължи до 18:00 ч. Във вторник " предупредителна стачка " удари най-голямото летище в Германия, както и други районни центрове като Мюнхен, Кьолн и Бремен. Други летища като Хамбург, Лайпциг и Хановер също бяха наранени.

Половината от полетите в Мюнхен бяха отсрочени или анулирани съгласно профсъюза Verdi, оповестиха от френската осведомителна организация ДПА. Извън летищата бяха наранени и локален превоз, детски градини, сметища и лечебни заведения. Държавните чиновници излязоха да желаят 6-процентно нарастване на заплатите на 2,3 милиона души, работещи за федералните, провинциалните и локалните управляващи в Германия.

Асоциацията на летищните оператори (ADV) обвини профсъюзите за " неналичието на всякаква пропорция ", като стачката провали десетки хиляди пътувания - на 90 000 души със самолети на „ Луфтханза “ - и загубите в резултат на това, които биха коствали милиони.

Летищният оператор " Фрапорт " съобщи във вторник следобяд, че услугата би трябвало да се върне към естественото в по здрач. 

" Ще отнеме към 45 до 60 минути, с цел да могат всички чиновници да бъдат още веднъж на работа и тогава ще се върнем към естественото обслужване ", сподели представител на " Фрапорт "  пред ДПА. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР