снимка: БулфотоНавлизаме в сезона, в който пожарите у дома зачестяват.

...
снимка: БулфотоНавлизаме в сезона, в който пожарите у дома зачестяват.
Коментари Харесай

Пожарникари: Много от инцидентите са заради неизправни комини

снимка: Булфото

Навлизаме в сезона, в който пожарите вкъщи зачестяват. Пожарникари дават уточнения за аргументите:

Началото на зимата идва с повече пожари, породени от непочистени комини и погрешно прилагане на отоплителни уреди, демонстрират данни от разбор на случаите през последните 5 студени сезона на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " към Министерство на вътрешните работи, предава Нова тв.

По данни на ГДПБЗН единствено за предходната зима пожарите, пламнали от непочистени или неизправни комини, в страната са 901. А за последните 5 студени сезона димоотводите се оказват най-честата причина за битови пожари.

Според основен контрольор Стефан Стефанов при започване на отоплителния сезон комините би трябвало да се почистват. Освен това хората би трябвало да внимават какви твърди горива горят.

В комините не би трябвало да се натрупват креозот и други съединения, които полепват и при запалване отделят висока температура, поучава Стефан Стефанов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР