Снимка: БулфотоНационалният съвет за тристранно сътрудничество приключи преди минути. На

...
Снимка: БулфотоНационалният съвет за тристранно сътрудничество приключи преди минути. На
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Мярката 60/40 може да изглежда единствена, но сама по себе си тя има голям обхват

Снимка: Булфото

Националният съвет за тристранно съдействие завърши преди минути. На него беше разискван обновен вид на плана на Постановление на Министерски съвет относно компенсиране на работодатели, наранени от рецесията с ковид. Представителите на работодателските и синдикалните организации кардинално са подкрепили новия вид на постановлението. Това сподели в предаването " Офанзива " по Канал 3 президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

В новия вид на постановлението се планува компенсацията от страна на страната в размер на 60% върху брутното трудово заплащане на служащите и чиновниците да имат право да употребяват работодатели от всички браншове на стопанската система, чиито доходи от продажби са намалели с минимум 25%, написа Novini.bg.

" Мярката 60-40 може да наподобява единствена, само че сама по себе си, тя има огромен обсег. Картината е по-различна от през вчерашния ден. Тогава достъпът на компаниите, които могат да се възползват от нея беше доста стеснен, имаше лист кой може и кой не да се възползва.  Сега това отпадна и всички компании, които са потърпевши от спешната обстановка и изключителното състояние могат да аплайват. Те би трябвало да представят  доклади за една година обратно, документи с всички аргументи за това по какъв начин бизнесът им е потърпевш ", изясни Димитров. 

" Сигурно, ще има % на хората които ще злоупотребят, само че всеобщо това няма да е по този начин, 90 % от компаниите ще спазят разпоредбите ", посочи той. 

" Има едно изключение, описът на Ананиев, всички компании, които са потърпевши от заповедта на здравния министър Ананиев за затваряне на заведения и така нататък, те няма да се постанова да показват документи, а ще могат непосредствено да се възползват от мярката ", каза президентът на КНСБ.

 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 MrBean (преди 1 минута) Рейтинг: 26225 | Одобрение: 4600 Яснооо 40 за тебе ,а 60 за тях. ТъпУнгер!!! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР