Снимка: БулфотоНационалната агенция по приходите е отписала 10 милиарда лева

...
Снимка: БулфотоНационалната агенция по приходите е отписала 10 милиарда лева
Коментари Харесай

Асен Василев: НАП е отписала 10 милиарда за 4 години. Най-големият длъжник виси със 160 милиона лева

Снимка: Булфото

Националната организация по приходите е отписала 10 милиарда лв. од 2017 до 2020 година. Това стана ясно от думите на служебния финансов министър Асен Василев.

" Една картина, която е мощно притеснителна ", описа той обстановката в приходните организации след събирането на данни от Национална агенция за приходите и митниците. На брифинг той разгласи, че досега на година данъчните са отписвали по сред 2 и 3 милиарда лв. годишно, тъй като не са съумели да съберат тези отговорности, предава bTV.

„ От 2017 година до 2020 година 10 милиарда лева са отписани. Вместо да отидат за пенсии и опазване на здравето, те са били отписани, Национална агенция за приходите не са съумели да ги съберат “, съобщи Василев.
Към момента Национална агенция за приходите си търси 9,9 милиарда лева, като най-големият дебитор дължи 160 млн. лева, а има много с по над 50 млн. лева Топ 100 на длъжниците дължат над 2 милиарда лева

„ Оказа се, че има една много мощна централизация на обществени средства “, съобщи министърът. По думите му по публични поръчки и европрограми през 2020 година са били дадени на компании 15,8 милиарда лева 3,4 милиарда от тях са били за 7 компании. За първите 4 месеца 1,4 милиарда са отишли още веднъж в сдружения, които се броят на пръстите на едната ръка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР