Снимка: БулфотоНародните представители приеха на второ четене финансовата рамка на

...
Снимка: БулфотоНародните представители приеха на второ четене финансовата рамка на
Коментари Харесай

Депутатите приеха на второ четене финансовата рамка на Бюджет 2021

Снимка: Булфото

Народните представители одобриха на второ четене финансовата рамка на Бюджет 2021,в която е обрисуван недостиг от 5 милиарда лв.. Заложените доходи са над 47 милиарда лв., а против тях би трябвало да изхарчим над 52 милиарда лв.. В тези сметки не влизат новите ограничения на държавното управление и новата помощ за бизнеса, оповестява " Нова телевизия ".

Коментари имаше и по новината за стягането на ограниченията против разпространяването на COVID-19.

Още по-строги ограничения желаеха от партията на Валери Симеонов,  като затваряне на парковете и детските площадки.

„ Аз персонално имам две другарски фамилии, които пострадаха, тъй като децата им се разболяха, като се качваха на пързалките. Те са огнища ”, съобщи Валери Симеонов.

Коалиционният сътрудник в ръководството дефинира взетите в този момент ограничения като закъснели. Настоя и за нова помощ за затворения бизнес, която да размени сегашната мярка 60/40.

„ Компенсацията би трябвало да е 80% от оборота за същия интервал през предходната година, в случай че през последните 3 месеца са работили ”, съобщи Валери Симеонов.

Помощ за бизнеса желаеха и от Българска социалистическа партия. И направиха опит номер 2 да отсрочат гласуването на бюджета, с цел да се отрази в сметката цената на новите ограничения. 

„ Правителството на Борисов затвори страната, без да обезпечи грижа за хората. Борисов приказва гръмко и дава обещание помощ, само че тези обещания са голи думи. Обещаните ограничения на държавното управление не са обезпечени в бюджета на държавното управление. Заблуждавате хората ”, съобщи Корнелия Нинова.

В коридорите се чу и искане по-строгият режим да се придвижи и в Народното събрание.

„ Общият % на болните в Народно събрание е по-голям от този отвън Народно събрание. Това демонстрира, че бърсането на дръжките и кой поставил маска, кой не - не оказва помощ ”, разяснява Валери Симеонов.

Час по-късно самостоятелният народен представител Павел Шопов показва образно казуса с ограниченията.

А след разногласието за маските в пленарната зала, депутатите се върнаха към естествения звук по бюджета за идната година.  Гласуваните от кабинета нови ограничения и поисканата от депутати спомагателна обществена поддръжка не промени главните параметри на проекта за хазната през идната година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР