Снимка: БулфотоНамаляването на субсидията на 1 лв. е популизъм с

...
Снимка: БулфотоНамаляването на субсидията на 1 лв. е популизъм с
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Намаляването на партийната субсидия е безумие и популизъм

Снимка: Булфото

Намаляването на дотацията на 1 лева е популизъм с доста тежка цена за българската народна власт. Това сподели зам.-председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от Движение за права и свободи Йордан Цонев по време на съвещание на комисията, съобщава „ Фокус “.
 

„ Позицията на Движение за права и свободи по отношение на намаляването на дотациите на 1 лева е неизменима от 2001 година, когато е въведено бюджетното финансиране на партиите. Политическите партии или се финансират от бюджета, или от олигарсите. Трети вид няма – третият вид е неистини пред обществото “, съобщи Цонев.
 
Той уточни, че всевъзможни спекулации на тази тематика са популизъм. „ И тъй като Движение за права и свободи беше упрекната тези дни в популизъм поради налозите – само че тъкмо Движение за права и свободи е направила по този начин, че директните налози да бъдат 10%. Така че нашата самодейност не беше популизъм. Но това, което сега се прави, е популизъм с доста тежка цена за българската народна власт. Ще се върне тоталната взаимозависимост на партиите от предприемачи, олигарси и сенчестия бизнес “, сподели още той.
 
Цонев уточни, че другояче партията приветства, че се планува парите да отидат за създаване на ясли и детски градини. „ Това още веднъж е самодейност на Движение за права и свободи, наша е и самодейността за книгите “, акцентира той.
 
Цонев съобщи, че още при въвеждането на квадратчето „ не гласоподавам за никого “ Движение за права и свободи е алармирала, че това няма да докара до нищо положително. „ Това, което се предлага сега, е безумно и с доста неприятни последици за България “, сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР