снимка: БулфотоНад Черноморието облачността ще е предимно значителна и на

...
снимка: БулфотоНад Черноморието облачността ще е предимно значителна и на
Коментари Харесай

Облаци и дъжд в сряда

снимка: Булфото

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и тук-там в северните региони ще превали слаб сняг, на юг - дъжд и сняг.

Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца. През деня ще се покачва и ще стане по-високо от естественото.

През идващото денонощие облачността ще е най-вече забележителна. През нощта на обособени места, основно в Северна България, а на следващия ден на доста места в страната ще вали най-вече слаб сняг, само че в планините и Предбалкана ще има и по-съществени количества. Вечерта в множеството региони преваляванията ще спрат. Ще духа до сдържан, в Източна България краткотрайно мощен вятър със северна съставния елемент, с който ще нахлуе още леден въздух. Преобладаващите минимални температури ще са от минус 4° до 1°, дневните - сред 1° и 6°.

Над планините облачността ще е забележителна, на доста места ще има превалявания от сняг, в Западна и Централна Стара планина, както и в планините в Югозападна България ще са обилни. Вечерта в множеството региони преваляванията ще спрат. Ще духа най-вече мощен северен вятър, с който температурите още ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към минус 5°, на 2000 метра - към минус 11°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и тук-там в северните региони ще превали слаб сняг, на юг - дъжд и сняг. Ще духа сдържан и мощен северен вятър, с който ще застудее. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР