Снимка: БулфотоНад 2 млн. българи са подкрепили лидера на Атака“

...
Снимка: БулфотоНад 2 млн. българи са подкрепили лидера на Атака“
Коментари Харесай

Сидеров: 2 млн. българи ме подкрепиха за ходенето на църква на Великден. Бог е над Мутафчийски

Снимка: Булфото

Над 2 млн. българи са подкрепили водача на „ Атака “ Волен Сидеров, който беше арестуван поради собствен апел в телевизионния ефир да се върви на черква на Великден. Това заяви самият той на брифинг, откакто още веднъж бе свикан на разпит в столичното 3-то РПУ, написа.

Припомняме, че все още Сидеров има повдигнати три обвинявания. Първото е за подбуждане към закононарушение за това, че макар пика на пандемията от ковид през април, той прикани хората да вървят на черква и да покажат, че „ Бог е над Мутафчийски “.

Второто дело още веднъж е поради негов коментар по телевизия „ Алфа “. В него той декларира, че прокурорът, повдигнал му обвинявания през 2006 година, е умрял от рак. А по-късно и негов сътрудник, следил друго дело против него. " Правете си сметката, тези които в този момент се готвите да ми повдигнете обвиняване, какъв брой време ще живеете " и " Тези, които сте приели в този момент да действате против мен, няма да ви бъде ", съобщи тогава Сидеров.

Третото обвиняване е за опит да попречи да му бъде връчена призовка. Верен на себе си, Сидеров сътвори скандал в столичната полиция, където беше свикан за покачване на обвиняване. Тогава той се явил, само че е отказал да даде документ за идентичност, а по-късно демонстративно си е тръгнал. Наложило се е да бъде върнат назад наложително, като даже беше разгласен за национално търсене.

Заради всичко това той беше арестуван за 24 часа на 15 април. Самият Сидеров твърди, че обвиняванията са несъстоятелни. До момента водачът на „ Атака “ е осъждан за четири хулигански прояви.

„ Има нарушаване на Конституцията, която споделя доста ясно, че никой не може да бъде преследван и арестуван за неговото изразено мнение. Оттогава изминаха четири месеца и аз чаках преди всичко мнението на Светия Синод, защото става дума за най-големия християнски празник. Очаквах и позициите на първите във властта – ръководителя на Народното събрание, премиера, президента, ръководителя на Висш съдебен съвет. До момента нямам такава позиция. Затова пък получих поддръжката и съпричастността на над 2 млн. българи във Фейсбук. Бог да ги благослови, тъй като това са хора, които потвърждават, че българинът през днешния ден е безсънен и че той реагира на всяка несправедливост “, сподели на брифинга през днешния ден Сидеров, който в края на юни прикани за включване на полезностите на православното християнство в политиката.

„ Всички желаеме господство на закона, само че не е ли най-върховен божият закон, който споделя " не прави на другите това, което не искаш да вършат на теб "? Казвам го на хората във властта - и на държавното управление, и на магистратите в правосъдната система, и на депутатите в Народното събрание. Аз напуснах българския парламент преди една година поради противоречие с политиките и законите, които се одобряват там. Защото те не са в полза на народа, а на лобистки кръгове. Но на това му се вижда краят и това е положителната вест. Добрата вест е, че от ден на ден българи към този момент узряха, подготвени са да се преборят за страна, в която властта няма да се опира на репресии, а на отговорност “, акцентира Сидеров.

Според него „ някои от здравните управляващи ще дават отговор за това, което са писали в законите “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР