Снимка БулфотоНад 2 милиарда души по света все още нямат

...
Снимка БулфотоНад 2 милиарда души по света все още нямат
Коментари Харесай

Над 2 млрд. души по целия свят са без достъп до безопасна питейна вода

Снимка Булфото

Над 2 милиарда души по света към момента нямат достъп до безвредна питейна вода, сочи отчет на Организация на обединените нации, представен от ДПА и " Марица ".

От началото на 21-и век е реализирано доста усъвършенстване. От 2000 година 1,8 милиарда души са получили достъп до съществени услуги за доставка на питейна вода, до която могат да стигнат с до 30 минути вървене пешком, написа в оповестения през днешния ден взаимен отчет на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) и Световната здравна организация (СЗО).

2,2 милиарда индивида обаче към момента нямат достъп до безвредна питейна вода. Сред тях са 785 милиона души, които не разполагат със предпазен водоизточник на разстояние половин час от вкъщи си. Необработени надземни води пият 144 милиона души.

Много заболявания като диария, холера, тиф и хепатит А може да бъдат изкоренени, в случай че всички имат достъп до чиста питейна вода и тоалетни с безвредно ръководство на отпадъците, отбелязва СЗО. Случаите на вътрешни паразити и бактериални очни инфекции също ще бъдат понижени.

Докладът регистрира също, че 4,2 милиарда души нямат достъп до тоалетни, от които отпадъците се извеждат безвредно. На намерено по потребност към момента вървят 673 милиона индивида, което е едвам 9 % от международното население при 21 % през 2000 година.

В 39 страни обаче броят на хората без тоалетни на процедура се е нараснал, най-много в Субсахарска Африка, където се следи доста повишаване на популацията.

Освен това 3 милиарда души са лишени от съществени хигиенични услуги. По формулировка това включва тоалетна, която не се споделя с други семейства, и опция за миене на ръцете със сапун вкъщи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР