Снимка БулфотоНад 2 000 090 пенсионери ще получат увеличение на

...
Снимка БулфотоНад 2 000 090 пенсионери ще получат увеличение на
Коментари Харесай

Пенсиите по-високи с 6,7% от днес, минималната става 250 лв.

Снимка Булфото

Над 2 000 090 пенсионери ще получат нарастване на пенсиите си от през днешния ден. Актуализирането на пенсиите, отпуснати до 31 декември 2019 година, ще се извърши с 6,7 на 100 по така наречен " швейцарско предписание ", заяви Национален осигурителен институт, цитиран от dnes.bg .

Минималната пенсия за стаж и възраст от през днешния ден към този момент е 250 лв.. Увеличението е с 13,9% по отношение на досегашния ѝ размер.

Максималният размер на пенсиите или сборът от пенсиите без добавките към тях се резервира на равнище 1200 лева, междинната пенсия надвишава 415 лв..

Минималната пенсия за неработоспособност и общо заболяване на хората с над 90 на 100 трайно увреждане към този момент е 287.50 лева За хората с неработоспособност от 71 до 90% - 262.50 лева

Минималните размери на инвалидните пенсии при трудова акцидент и професионално заболяване са 312,50 лв. за хората с най-тежки увреждания и 287,50 лв. за тези със 71-90% увреждане.

Най ниският размер и след осъвременяването остава обществената пенсия за напреднала възраст. От първи юли тя е 141,63 лв..

Добавката за непозната помощ, която е 75 на 100 от обществената, ще бъде надлежно 106, 22 лв..

За нарастванията на пенсиите и добавките към тях са планувани общо 439,5 милиона лв. спомагателни средства, а общите разноски за пенсии за 2020 година са над 10.5 милиарда лева

Пенсионерите ще могат да се осведомят за новите размери на пенсиите си посредством електронната услуга " Справка за издадени пенсионни разпоредби по ЕГН и ПИК " на интернет страницата на Националния застрахователен институт (НОИ).

При поискване разпорежданията ще се връчват и по определения от лицата метод - в съответното териториално отделение на института, по пощата с предложено писмо или посредством Системата за несъмнено електронно връчване на Държавна организация " Електронно ръководство ".

Изплащането на пенсиите за месец юли 2020 година от Национален осигурителен институт ще стартира на 7 юли (вторник) и ще завърши на 20 юли (понеделник). Изплащането на сумите посредством пощенските станции ще бъде осъществено съгласно направен график, който ще бъде авансово разгласен във всяка една от тях. Преводите на юлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени на 7 юли 2020 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР