Снимка: БулфотоНа този етап няма да се затварят театри и

...
Снимка: БулфотоНа този етап няма да се затварят театри и
Коментари Харесай

Министър Банов: Няма да затваряме театри и кина

Снимка: Булфото

На този стадий няма да се затварят театри и кина поради пандемията от ковид. Това заяви министърът на културата Боил Банов.

Няма по какъв начин да избягаме от тази действителност, въпросът е да продължаваме напред. Няма да затваряме нищо. На места самите шефове преценяват дали да лимитират спектаклите. Има и болни сформира, заяви Боил Банов.

" Важното е да не стопираме и да продължаваме напред. Подсигурени са театрите. Осигурени са буфери ", удостовери той. 

" Помогнахме на свободни бранш. Има дълготрайна стратегия и ще разреши хората и идната година да работят свободно. Помогнахме на всички доста съществено и дълготрайно ", увери министърът.

Пред бТВ той разяснява, че са взети съществени ограничения не просто за оцеляването, само че и за развиването.

Министър Боил Банов разкри, че 28 милиона лв. са спомагателните за културата. 25 милиона лв. ще бъдат дадени единствено за кино промишлеността, написа Novini.bg. 

" Има си механизми, ясни способи за работа, за систематизиране на парите ", означи той.

Боил Банов коментира, че връзките му с някогашния министър и сегашен ръководител на комисията по културата в Народното събрание Вежди Рашидов са единствено работни. Преди дни Рашидов сподели, че той е направил Банов министър, само че в първите дни се е еманципирал. 

" Не мога да кажа, не съм в кухнята в тези взаимоотношения. Мен ме е назначил и премиера Бойко Борисов. Аз повеждам ясни и безапелационни политики ", отговори Банов на въпрос за коментара на Рашидов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР