Снимка: БулфотоНа територията на Варненска област се наблюдава ръст на

...
Снимка: БулфотоНа територията на Варненска област се наблюдава ръст на
Коментари Харесай

Търговията с нарязан тютюн във Варненско измества тази с цигари без бандерол

Снимка: Булфото

На територията на Варненска област се следи растеж на търговията с нарязан тютюн, по отношение на тази с цигари без акцизен бандерол, защото цената му е в пъти по-ниска. За задачата се разгласяват разгласи в интернет уеб сайтове, като разпространяването се прави постоянно и посредством мрежата за куриерски услуги на разнообразни компании.

През 2017-та са формирани 45 досъдебни производства за продажба на акцизни артикули без бандерол. Иззети са 17 895 кутии с цигари и 999 кг нарязан тютюн на обща стойност към 280 000 лв.. Това демонстрира отчетният отчет за свършената работа от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи през предходната година, научи Moreto.net.

Според органите на реда през 2017-та е намаляла наклонността на съсредоточаване на лица от ромски генезис, които продават цигари без акцизен бандерол в регионите на Кооперативния пазар, Зеленчуковата борса и местата, където се събират повече хора в кв. „ Владислав Варненчик ”.

През предходната година по икономическа линия са разкрити и документирани 217 закононарушения, а откритите вреди са в размер на 10 380 000 лв.. Проведени са 11 профилирани интервенции за артикули ментета като са тествани 25 обекта и са формирани 22 досъдебни производства. Иззетите артикули са за към 2 015 000 лв..

За отчетния интервал в бранш „ Икономическа полиция ” са получени над 60 преписки с данни за данъчни закононарушения, като вследствие на осъществените инспекции са формирани 47 досъдебни производства. Установени са вреди за над 16 250 000 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР