снимка БулфотоНа своята страница във Фейсбук лидерът на Да, България

...
снимка БулфотоНа своята страница във Фейсбук лидерът на Да, България
Коментари Харесай

Христо Иванов: В държавата на Сараите няма място за свободни предприемачи

снимка Булфото

На своята страница във Facebook водачът на " Да, България " и съпредседател на " Демократична България "  Христо Иванов критикува новата тактика за стабилно енергийно развиване, съобщи. Ето какво написа той:

" В “приватизираната ” страна, благосъстоятелност на Борисов и Сараите, няма място за мощен частен бизнес и за свободни бизнесмени.

В черната дупка на българската енергетика изтичат милиарди, там господства съветският интерес и този на Сараите. Гранд корупцията, която храни кръговете на властта, е запушила енергийната самостоятелност на страната. Както виждаме, Руско-турски поток погълна още нови милиарди, покрай размера на изтегления дълг.

Какво има в плана на “новата ” тактика за “устойчиво енергийно развиване ” на България? Още от същото.

 



Предложената за разискване Енергийна тактика до 2030 година с небосвод 2050 година “блести ” с унизително ниската упоритост на ръководещите за модернизиране на българската енергетика и с фактическия отвод от осъществяването на европейските енергийни политики.

Целият институционален и финансов запас е зависещ на един единствен съветски капиталов план - АЕЦ “Белене ”. Подобен голям и непотребен план измества изцяло фокуса от Зелената договорка и хилядите дребни капиталови планове, които тя може да генерира посредством вложения в съоръжения за лично прилагане, енергийни общности, умни мрежи, предпазване на сила, електромобилност, позеленяване на обществения превоз, основаване на инфраструктура за водород и така нататък Вместо хиляди планове на хиляди дребни и междинни вложители, ще има един план на Росатом и Атомекспортстрой.

Стратегията планува съветската доминация да се резервира и във връзка с вноса на петрол, нефтопродукти и природен газ. Налице е отвод от създаването на лични източници или заместването им с нови технологии. Най-важното – никаква упоритост за път към енергийната самостоятелност на България.

Другата неприятна специфичност е, че, в България, енергийните планове са единствено на общини и държавни ведомства, няма планове на частния бранш. Видно от метода на други страни в Европейски Съюз е, че механизмите на Зелената договорка се насочват основно към частния бранш за повишение на неговата конкурентоспособност. Правителството умишлено, заради корупционните си ползи, не желае да употребява най-силния инструмент на Зелената договорка – поддръжката за българския частен бранш.

Фрапантно е и пренебрегването на международните софтуерни новаторски компании, липсва обръщение и покана към тях за вложения в модернизирането на българската енергетика. В препоръчаната енергийна тактика е явна неналичието на фокус върху нововъведенията и развиването на бизнеси от ново потомство. В енергийния бранш един огромен държавен план измества хиляди частни софтуерни вложения.

Всичко това нападна фронтално бъдещето на страната, паралелно с:

изчезналите ограничения за поддръжка на бизнеса по време за КОВИД кризата;

непрестанно влошаващата се бизнес среда – собствеността не е предпазена, институциите не са безпристрастни и се употребяват за напън и лишаване на бизнес, достъп до заем няма, предвидимостта е нулева, липсва доверие и капиталът под паника бяга от България.

Заради всичко това Борисов би трябвало да си върви незабавно. Той заприщва бъдещето на страната. Запушва капацитета ѝ.

Оставка! "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР