Снимка: БулфотоНа съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във

...
Снимка: БулфотоНа съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във
Коментари Харесай

Край Варна: Двама братя продадоха крадени стоки на кмет, но после...

Снимка: Булфото

На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна са предадени братята Филип и Стоян А. от град Долни чифлик за кражба, представляваща рисков рецидив, осъществена посредством разваляне и в съучастничество.

Двамата подсъдими забелязали, че парцел в град Долни чифлик не се населява непрекъснато и решили да обхванат в него за кражба. На неустановена дата от 10 март до 29 април 2017 година 28-годишният Филип и 31-годишният Стоян взломили прозорец и влезнали в непознатия парцел. След подробно претършуване за по-ценни движимости подсъдимите си тръгнали с DVD-плеър, отдалечено, CD-дискове, вериги за сняг, две туби с ракия, водна помпа, електрическа косачка и медни съдове.

Някои от откраднатите движимости продали на познатия им кмет на село Булаир, като го убедили, че ги имат като дарове за свършена работа. По-късно Стоян предложил на различен собствен прочут от село Булаир електрическата косачка против 25 лв.. Парите му трябвали, с цел да отиде във Варна, защото жена му била родила. И пред него заявили, че косачката не е крадена.

Липсата на движимостите била открита от притежателя на парцела в края на април тази година. След откриване на причинителите купувачите върнали непринудено част от движимостите на притежателя, а изчезналите – ракията и двата медни съда, Стоян платил. Общата стойност на откраднатото е 406 лв. съгласно съдебнооценителната експертиза и тя е възобновена от двамата братя.

И Стоян, и Филип са осъждани неведнъж и дейно.

Предстои делото против двамата братя да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.    

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР