снимка БулфотоНа последното си заседание днес депутатите от 46-ото Народно

...
снимка БулфотоНа последното си заседание днес депутатите от 46-ото Народно
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Бюрото за защита минава под управлението на правосъдното министерство

снимка Булфото

На последното си съвещание през днешния ден депутатите от 46-ото Народно заседание решиха Бюрото по отбрана на очевидците да мине под ръководството на Министерството на правораздаването.

Това е единствената законова смяна, отвън актуализацията на трите бюджета на страната, която това Народното събрание съумя да докара до дъно в двумесечната си работа. Окончателното оформяне на текстовете бе посрещнато с овации в пленарната зала.

Превърналият се в противоречив законопроект предстоящо бе признат след остри реплики сред депутатите, написа БГНЕС.

„ Това бюро не е нито на прокуратурата, нито на съда, това бюро е на правосъдната система “, опълчи се на измененията Хамид Хамид от Движение за права и свободи, който шеговито предложи името на законопроекта да се промени на „ Закон за осветление на някои предпазени очевидци “.

„ Това ли е промяната в правосъдната система? Това ли е вашето схващане за правова страна? “, попита Анна Александрова от ГЕРБ.

„ Искате бюрото да остане там, където е, тъй като евентуално ще имате потребност от отбрана “, включи се дебата в Радостин Василев от Има Такъв Народ. „ Защитавате преторианската армия на основния прокурор “, поддържа го Димитър Делчев от ИБГНИ.

Депутатите от Демократична България също показаха поддръжка за измененията, а бурни реакции в залата провокира изявлението на Филип Станев от най-голямата парламентарна група. „ Голата истина е, че огромна част от депутатите се пробват да запазят това необичайно бюро и този основен прокурор “, обърна се той към сътрудниците си депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Срам ме е, че съм в тази зала и в този момент ще изляза от тук “, сподели още той, напускайки пленарната зала.

„ Съдейки по писъците, раздавани от избрана парламентарна група, очевидно Делян Славчев Пеевски ще стане предпазен очевидец против Бойко Борисов “, разяснява и Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

С измененията Бюрото за отбрана на процедура се връща към правосъдното министерство, откакто мина към държавното обвиняване по времето на Сотир Цацаров като основен прокурор.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР