Снимка БулфотоНа първа среща между ръководствата на МВР и ДАНС,

...
Снимка БулфотоНа първа среща между ръководствата на МВР и ДАНС,
Коментари Харесай

Службите и ЦИК са уточнили мерките за сигурност по време на евровота

Снимка Булфото

На първа среща сред управленията на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, основния прокурор и ЦИК през вчерашния ден са конкретизирани ограниченията за сигурност по време на евровота, основаване на съгласуваност и механизъм за отработване на съответните сигнали. Това потвърди в коридорите на Народно събрание вътрешният министър Младен Маринов, оповестява Българска телеграфна агенция.

По думите му е разисквана както физическата защита и опазването на публичния ред в секциите, по този начин и киберсигурността на информацията, която се обменя в хода на производство на изборите. " Там задължението е на ГДБОП и звеното за киберсигурност. На срещата стана въпрос и за машините за гласоподаване по какъв начин ще бъдат превозени и охранявани ", добави той. Мисля, че сме основали добър механизъм за инспекция на всеки сигнал, заключи министърът. 

Маринов към този момент не пожела да разкрие какъв брой са жертвите на незаконната група за трафик на дами в страни от Западна Европа и принуждаването им да подписват фиктивни бракове. Към момента има повдигнати обвинявания на четири лица - трима български жители и един индийски, напомни той. По думите му, не престават дейностите по документиране на работата по цялата незаконна активност. Информацията за броя на жертвите е от следствието, тя ще бъде предоставена в обвинителния акт, на този стадий, в случай че я споделим, можем да заплашим следствието, обясни вътрешният министър.

За летния сезон по нашето Черноморие ще бъдат командировани 947 чиновници на Министерство на вътрешните работи, основно в Бургас/781/, Варна /126/ и 40 в регионална дирекция Добрич. При смяна на ситуацията служителите на реда могат да бъдат преразпределени, в случай че се постанова.

" За летния сезон се взимат безусловно всички ограничения в т.ч и увеличение на потенциала на отряда за битка с тероризма в бранша за противопоставяне на бомбените закани, това значи софтуерно обновяване, по-ефективна и бърза инспекция на съмнителни багажи ", посочи Младен Маринов.

Той успокои, че ситуацията по българо-турската граница е спокойна, няма мигранти, поради размирната обстановка в южната ни съседка, обвързвана с изборите там.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР